Comunicat de presă
ONG-urile sunt invitate să își pregătească aplicațiile pentru o nouă sesiune de depunere a proiectelor, prima din acest an, care are loc între 14-16 aprilie 2021. Proiectele se depun online pe platforma programului, disponibilă la www.instaredebine.ro. Bugetul actualului apel de proiecte este de 2.435.000 lei.
Domeniile vizate de program sunt cultura, sportul și viața sănătoasă. O atenţie sporită este acordată proiectelor care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile și care implică în mod activ beneficiarii cărora li se adresează şi comunităţile din care aceştia fac parte.
Bugetul unui proiect poate fi de minim 50.000 lei și maxim 240.000 lei, iar durata între 3 și 8 luni. Mai multe detalii despre criteriile de aplicare, Ghidul Solicitantului și documentele necesare sunt disponibile pe site-ul programului, www.instaredebine.ro.
Organizatorii plănuiesc și o sesiune de informare online pentru toate organizațiile interesate, care va avea loc în data de 1 aprilie între orele 15:00-17:00 (detalii despre participare vor fi anunțate ulterior pe site-ul și canalele de comunicare ale programului).
La 3 ani de la lansare, programul În Stare de Bine este unul dintre programele cele mai cunoscute în sectorul neguvernamental românesc, în special în domeniile pe care le vizează. Printre realizările anului trecut se numără:
- 1 milion de euro finanțare
- 2 apeluri de proiecte, dintre care unul dedicat comunităților afectate de criza Covid-19 și intitulat În stare să ajut
- 29 de organizații finanțate și alte 45 susținute prin alte mijloace
- 38.644 de beneficiari direcți
- 224 de localități în care s-au desfășurat proiecte
- 34 de județe acoperite, plus București
- 68% dintre activități s-au desfășurat în rural
- 52 de evenimente publice și 870 de ateliere cu beneficiarii
- 7.077 de ore cu activități culturale, de educație pentru sănătate, recuperare medicală și sport
„De patru ani, alături de partenerii de la FDSC, desfășurăm cel mai generos program de finanțare dedicat sectorului non-profit din România: 1 milion de euro pentru proiecte care aduc starea de bine în comunități din toată țara. Pe lângă granturile nerambursabile, în cadrul programului am adăugat componenta de dezvoltare organizațională, iar astăzi ne bucurăm de o rețea puternică de ONG-uri, care colaborează și învață constant. Invităm în continuare organizațiile să aplice cu proiecte îndrăznețe, care demonstrează că implicarea face diferența.”, a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.
Programul #ÎnStareDeBine se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Acesta este susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile. Valoarea totală a granturilor nerambursabile alocate anual în cadrul programului se ridică la 1 milion de euro.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară