Comunicat de presă
Caruselul este înscris într-o campanie de crowdfunding marca Consolid8 și are obiectivul de a strânge 30,000 RON până pe 15 ianuarie 2022, oferind doar în această perioadă prețuri promoționale începând cu 70 RON și transport gratuit.
Bebe Începuturi este potrivit încă din primele zile de viață, când bebelușul își descoperă simțurile, deoarece fațadele sale vopsite în contrast alb-negru sunt stimulul vizual la care copilul răspunde cel mai bine. Expunerea la stimulii potriviți îi ajută să focalizeze, să urmărească obiecte cu privirea, și să învețe relația dintre diferite forme geometrice. Mai apoi se pot introduce culorile primare, prin inversarea figurinelor și a elementelor pe bază de magnet.
Andra Bucur este co-fondator Prunka, mamă nouă și entuziastă, ghid Montessori, antreprenoare, cu o experiență de peste zece ani de implicare și inițiere de proiecte cu impact social. Ea povestește: „Mamă și unchi de fete, am vrut ca bebelușele noastre să crească și să se dezvolte sănătos și în ritmul lor. Pentru că am găsit pe piață jucării fie prea colorate, fie prea gălăgioase sau din materiale de plastic, am creat noi jucăria pe care o visam și care sperăm să însoțească cât mai mulți bebeluși și părinți la început de drum. Așa am ajuns să construim brandul Prunka și caruselul Bebe Începuturi, pentru care avem nevoie de cât mai mulți susținători.”
Procesul de creație a luat în calcul feedback-ul bebelușilor, dar și al părinților cu dorința de a fi responsabili cu mediul înconjurător. Astfel, jucăria este produsă din lemn de fag, vopsit în culori pe bază de apă, sigure pentru bebeluși. Lemnul este șlefuit, iar colțurile sunt rotunjite. Oglinda este din material acrilic, astfel încât nu se poate sparge, iar magneții sunt puternici și figurinele nu pot fi desprinse de un copil mai mic de 2 ani. Producția este realizată de tâmplari dibaci, tătici și ei, într-un mic atelier din Râmnicu Vâlcea. Cadrul jucăriei este de alamă, un material sustenabil, reciclabil la infinit.
Designul a fost conceput pentru a permite reutilizarea jucăriei și transformarea ei pe măsură ce crește bebelușul. Pentru că figurinele sunt prinse cu magnet, părinții pot să pună poze sau alte obiecte dragi, și, cu timpul, jucăria se poate transforma chiar într-un obiect de decor sau o lampă, iar cei mici se pot bucura de o creație proprie, învățând totodată principiile magnetismului.
Adrian Balcău, co-fondator Prunka, designer de obiect, fondatorul Cluj Design Days, unchi proaspăt și dedicat, adaugă: „Din drag de obiectele de design minimaliste, geometrice, multifuncționale, din materiale naturale, am construit împreună cu Andra brandul Prunka. Misiunea noastră este să creăm jucării durabile, adaptate nevoilor de dezvoltare ale copiilor. Jucăriile cresc odată cu copilul, iar designul modular permite reutilizarea lor pentru cât mai mult timp.”
Funcționalități:
- figurinele pot fi expuse în varianta alb-negru și apoi în culori primare
- zornăitoarea cilindru facilitează înțelegerea cauzalității, apoi bebelușul o va putea rostogoli prin casă
- oglinda ajută la dezvoltarea percepției de sine, iar bebelușii sunt fascinați de reflexii
- figurina omuleț introduce mișcările umane și e perfectă pentru dentiție
- sfera și triunghiul contribuie la dezvoltarea percepției spațiale și pot fi ușor folosite pentru prindere, motricitate, activități de dezvoltare a permanenței obiectelor și stimularea creativității
- designul modular, intuitiv, permite utilizarea personalizată, în funcție de interesele și ritmul de dezvoltare al bebelușului.
Prin campania de finanțare de pe Consid8 se va putea lucra la noi elemente magnetice de tip puzzle și figurine texturate pentru dezvoltarea simțului tactil. Aceste obiecte auxiliare permit reutilizarea și reinventarea jucăriei, astfel încât bebelușii să se poată bucura de ea pentru cât mai mult timp. În urma campaniei se va construi și o comunitate cu acces la resurse creative și educaționale prin implicarea experților.
În plus, cu fiecare jucărie Bebe Începuturi achiziționată, 5% ajunge la Asociația Zi de Bine, care ajută mii de copii aflați în situații vulnerabile.
Instrucțiuni de utilizare*:
Caruselul din lemn se agață inițial la o distanță de aproximativ 20 cm deasupra bebelușului, putând fi folosit și suportul Bebe Începuturi. Pentru a obține beneficiile maxime, el se utilizează în momentele în care bebelușul este activ, treaz, întins pe jos pe un covoraș sau pe o saltea, pentru a-l stimula să se miște și să se descopere. Figurinele se pot alterna cu ajutorul mâinilor dibace părintești. Jucăria vine la pachet cu un ghid care să sprijine părinții în folosirea ei în spiritul filozofiei Montessori.
Figurinele cu fațetele alb negru pot fi expuse bebelușului încă din primele zile până la 8 săptămâni sau cât timp bebelușul este interesat.
Fațetele colorate se pot expune începând cu 7-8 săptămâni.
Zornăitoarea poate fi oferită bebelușului începând cu vârsta de 3 luni și se va bucura de ea în diferite feluri, de la prindere până la descoperirea cauză-efect și rostogolire, chiar și la vârsta de 1 an.
Oglinda și reflexiile fascinează bebelușii și îi ajută să se descopere. De asemenea, poate fi folosită ca titirez.
Figurinele geometrice pot fi utilizate pentru joacă și învățarea magnetismului, mai ales după vârsta de 1 an.
*Perioadele de vârstă sunt orientative și depind de interesul bebelușului.
Mai multe detalii pot fi descoperite pe pagina de strângere de fonduri: www.consolid8.ro/campanii/230/bebe-inceputuri-jucaria-sustenabila-creata-pentru-nevoile-bebelusului-tau.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri