IN ACEST ARTICOL:

O nouă generație de elevi de clasa I învață despre ce înseamnă și care sunt regulile de bază pe care trebuie să le urmeze pentru a fi în siguranță. Este al 7-lea an în care Tedi, împreună cu învățători din toată țara și cu reprezentanți ai Poliției Române prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, ajunge în sălile de curs - fizic sau online - pentru a interacționa cu cei mici în cadrul unor lecții gândite pentru a fi interesante și provocatoare.

Comunicat de presă

Cele mai recente lecții la care Tedi a participat online s-au desfășurat la Școala Gimnazială ,,Pavel Dan’’ din Tritenii de Jos, județul Cluj și la Școala Gimnazială ,,Ioan Bădescu" din Popești-Leordeni, județul Ilfov. Cei mici au fost foarte încântați de întâlnirea cu Tedi și au fost foarte atenți la informațiile primite privind prevenirea, recunoașterea și gestionarea bullyingului și relațiile cu colegii.

Numărul mare de elevi înscriși, 36.411 în anul școlar 2021-2022, arată o dată în plus că inițiativa lui Tedi este tot mai apreciată de la an la an. În anul școlar 2020-2021 au fost înscriși 34.041 de elevi din toată țara.

Și, pentru că le plac provocările și informațiile furnizate de Tedi în broșura pe care le-o pune gratuit la dispoziție an de an, elevii înscriși la această ediție s-au grăbit să trimită în număr mare fotografii cu activitățile în care au fost implicați. Astfel, de la începutul anului școlar și până în prezent, Tedi a primit peste 16.700 de fotografii. Cei mici sunt foarte ambițioși, cu siguranță îi vor depăși pe colegii lor mai mari care, în anul școlar 2020 - 2021, au trimis peste 27.000 de fotografii până la finalul școlii.

Bucuria și satisfacțiile pe care ni le aduc acest proiect sunt mai mari de la an la an. Nunărul tot mai mare de învățători interesați, de copii care ascultă cu interes informațiile privind siguranța lor, modul în care toți se implică în desfășurarea activităților ne fac să privim cu încredere la viitor. Știm că vom avea o societate cu adulți informați, implicați și responsabili. Și ne bucurăm că Tedi contribuie din plin la asta, făcând o echipă foarte bună cu profesorii învățători și cu reprezentanții Poliției Române” - Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

Programul Școala siguranței Tedi are drept scop asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

”Și ediția din acest an a Programului "Școala Siguranței Tedi" se bucură de succes în rândul copiilor dar și al adulților, fapt ce ne motivează să continuăm acest demers de prevenire a victimizării minorilor. Programul ne oferă prilejul nu doar de a-i învăța pe cei mici cum să fie în siguranță acasă, pe stradă sau în mediul online dar și de a afla care sunt temerile lor. Întrebările de la curs ne arată cât de important este să petrecem timp cu cei mici, să-i ascultăm și împreună să găsim soluții la problemele lor." - comisar șef de poliție Ramona DABIJA-Director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității

Ministerul Educației consideră parteneriatul cu Maspex Romania și cu Poliția Română unul de succes. Derularea acestui program s-a dovedit a fi, în cei 7 ani de existență, extrem de utilă și eficientă pentru elevii de clasa I. Ne bucurăm că împreună reușim să punem bazele unei educații solide într-un domeniu extrem de important pentru Ministerul Educației: siguranța copiilor. Totodată, suntem conștienți că, pe lângă competențele formate, dezvoltate și exersate în cadrul disciplinelor de studiu din planurile cadru, elevii învață și din parteneriatele instituționale ce răspund nevoilor și cerințelor actuale ale societății”, a declarat domnul Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

„Cu toții ne dorim să trăim într-o lume mai sigură și mă bucur mult că Programul «Școala siguranței Tedi» vine în sprijinul elevilor, părinților și învățătorilor cu o serie de activități educative privind siguranța copiilor (acasă, la școală, pe stradă, în vacanțe, în mediul online). Deoarece la această vârstă copiii percep pericolele într-un mod mai puțin conștient, consider că toate experiențele de învățare oferite de acest program îi ajută pe elevi să-și dezvolte abilități de viață solide și relevante cu privire la siguranța lor și a celor din jur. Elevii mei sunt tare entuziasmați să învețe despre SIGURANȚĂ alături de Tedi, care le pregătește activități distractive, atractive și muuuulte jocuri.

Apreciez în mod deosebit materialele educative gratuite (cărțile de colorat, broșurile, pliantele informative) puse la dispoziție de către organizatorii programului și le consider un sprijin în proiectarea activităților desfășurate cu elevii. Găsesc foarte utile și resursele oferite de site-ul scoalatedi.ro (filmulețele educative și jocurile). Siguranța ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toți. Îmi doresc ca «Școala siguranței Tedi» să ajungă în cât mai multe școli din România. Este un program extrem de valoros.’’- a declarat Mirela Canonenco, cadru didactic la Şcoala Gimnazială ,,Pavel Dan’’, Tritenii de Jos, Cluj.

Suportul didactic este asigurat de Tedi și constă în materiale necesare desfășurării programului la clasă, concepute astfel încât să respecte modul de învățare specific elevilor de clasa I - prin jocuri și activități educative. Toate materialele sunt în format electronic și sunt transmise gratuit, prin e-mail, după finalizarea înscrierii. Materialele pot fi folosite atât în predarea directă la școală, cât și la orele în sistem online.

Mai multe informații de interes pentru elevii de clasa I și pentru părinții acestora se regăsesc pe site-ul programului www.scoalatedi.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri