Comunicat de presă
Mii de copii din România sunt afectați zi de zi de sărăcie, excluziune socială, bullying, discriminare din cauza petelor și a murdăriei de pe haine. Nu au acces la produse de igienă și la haine curate, iar asta îi împiedică să aibă o copilărie fără griji, în care să interacționeze și să se joace cu alți copii, să exploreze și să își poată descoperi și exprima talentele.
Fiecare zi din viața unui copil ar trebui să înceapă cu îmbrăcarea în haine curate. Din nefericire, mii de familii din România nu au acces la rufe curate zilnic. Sărăcia transformă hainele curate într-un lux inaccesibil și îi determină pe oameni să aleagă între a mânca sau a se menține curați. Această situație are un efect negativ asupra dezvoltării fizice și emoționale a copiilor, pe termen lung.
De aceea, Persil, în parteneriat cu organizația Crucea Roșie Română, își propune să impună #DreptulLaHaineCurate. Scopul misiunii este acela de a se asigura că fiecare copil are acces la haine curate și că rufele murdare nu îi împiedică să aibă o copilărie frumoasă și să își exprime talentele.
Campania ”Împreună putem crea un viitor mai bun”, lansată de Persil și Crucea Roșie Română, are ca obiectiv donarea a 13,2 tone de detergent Persil în beneficiul a 20.000 de copii din medii defavorizate. Pentru a susține și tu inițiativa #DreptulLaHaineCurate, tot ce trebuie să faci este să cumperi orice produs Persil până la data de 31.03.2022 și poți ajuta un copil să se bucure de hăinuțe igienizate și fără pete și de o copilărie mai frumoasă. Deoarece calitățile devin invizibile când petele sunt vizibile.
Poți urmări călătoria noastră către haine curate pentru copii pe persil.ro/dreptullahainecurate
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural