IN ACEST ARTICOL:

Probabil ai observat adesea în comerț creme, măști faciale, seruri și alte produse de îngrijire ce sunt adresate unui anumit tip de ten.

Comunicat de presă

Cum există o gamă variată de asemenea cosmetice, unele fiind adresate și anumitor afecțiuni dermatologice precum acneea, poate fi dificil să alegi tratamentul adecvat. De aceea, specialistii El Studio Style îți răspund la întrebarea:

Ce tip de ten am și ce produse mi se potrivesc?

Categoria în care se încadrează tenul tău este determinată de cantitatea de sebum pe care o produce. Sebumul reprezintă o substanță uleioasă compusă din acizi grași, trigliceride, colesterol și alte substanțe, ce este produsă de glandele sebacee. Rolul acesteia este de a hidrata și proteja pielea, fiind o barieră naturală împotriva evaporării apei din organism și implicit, a uscării tenului. Prea mult sau prea puțin sebum ar putea dăuna, de aceea există și tratamente faciale pentru a putea rezolva acest dezechilibru. Având în vedere aceste lucruri, putem enumera 5 tipuri de ten, recunoscute oficial de Academia Americană de Dermatologie:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lena Criveanu- “Urban Fashion School s-a născut în ideea de a mă adresa pur și simplu vieții, așa cum este ea în urban” Expoziția tactilă „O Lume (ne)văzută“, o experiență multisenzorială de conectare profundă Produse și accesorii de înfrumusețare: 4 categorii subestimate
  1. Uscat
  2. Uleios
  3. Sensibil
  4. Standard
  5. Mixt

Citește în continuare, vom discuta despre tenul uscat, cel uleios și cel sensibil, cum anume le poți distinge și ce produse sunt recomandate:

1. Ten uscat

Pielea uscată poate fi o problemă comună, în special în sezonul rece, când umiditatea poate fi scăzută. Dacă este un aspect recurent al vieții tale sau pur și simplu cauți soluții pentru a avea un ten hidratat și stălucitor chiar și iarna, noi te putem ajuta.

Tenul uscat este caracterizat prin asprime, posibile mâncărimi locale, mici crăpături și decolorare a zonei, poate chiar și mici iritații. Cauzele pot fi producția scăzută de sebum, vremea rece, stresul, dușurile mult prea fierbinți, îmbătrânirea, aerul condiționat sau modificări hormonale. Posibile soluții pentru a ameliora problema:

În luna martie, FOREO te invită să îți reinventezi rutina de frumusețe 9 avantaje ale produselor profesionale de machiaj Tatiana și Felicia, fondatoare Tresors de Style: "O piesă vintage este o adevărată operă de artă purtabilă, care continuă să inspire și să impresioneze”
  • Hidratează-te frecvent
  • Nu utiliza săpun sau geluri de duș cu substanțe chimice agresive
  • Evită expunerea pielii la condiții climatice extreme
  • Evită dușurile mult prea frecvente sau prea fiebinți
  • Utilizează creme și produse hidratante, în special în zonele predispuse la uscăciune

2. Ten uleios

După cum probabil ai bănuit sau știai deja, cauza din spatele unui ten uleios este producția excesivă de sebum. Ar putea urma curiozitatea ,,Ok, dar ce tip de ten am și cum se distinge cel cu sebum excesiv?” Acesta se distinge prin pori măriți, aspectul strălucitor, textura uleioasă, puncte negre și coșuri. Zonele predispuse sunt adesea nasul și fruntea.

Factori ce pot influența intensificarea producției de sebum sunt vremea caldă, umiditatea, stresul, pubertatea, un dezechilibru hormonal sau chiar și o alimentație mult prea bogată în grăsimi. Ce poți face?

Cele 3 Fantomițe înfricoșătoare: Cel mai simplu DIY de Halloween, explicat pas cu pas și realizat cu ajutorul palmei We are one sound. Colecție, festival, dialog. Answear.LAB își continuă povestea despre femei. 5 aspecte de care să ții cont când alegi produsele de îngrijire a tenului
  • Evită folosirea produselor ce conțin alcool, pentru că ar putea provoca uscarea pielii și producerea a mai mult sebum, în consecință.
  • Spală acea zona a pielii de cel mult 2 ori și după ce transpiri
  • Nu sparge coșurile, pentru că ar putea să se vindece mai greu
  • Aplică un scrub din cafea, mălai sau zahăr
  • Aplică gelul din aloe vera asupra zonelor în cauză

3. Ten sensibil

Pielea se poate irita ușor, în special când interacționează cu produse de îngrijire noi sau cu anumite climate neprielnice. Acesta este un indiciu destul de bun că ai putea avea tenul destul de sensibil. Ai putea observa, în acest caz inflamare, înroșire, usturime sau mâncărime locală.

Spre deosebire de celelalte tipuri de ten, cel sensibil nu depinde de cantitatea de sebum produsă. Însă, persoanele cu un ten gras sau uscat pot avea totuși pielea sensibilă. În anumite cazuri, acest lucru este din cauza unor condiții medicale precum eczema sau rozaceea. Soluția este simplă:

Cum să alegi fondul de ten perfect pentru tipul tău de ten Top 5 produse de curățare a tenului pentru pielea sensibilă  Sesderma extinde gama de protecție solară Repaskin cu trei misturi inovatoare și unice pe piața din România
  • Evită produsele ce au anumite ingrediente care îți dăunează
  • Folosește produse de igienă și îngrijire cu un pH neutru
  • Consultă un dermatolog, pentru a putea ameliora condiția tenului pe calea tratamentului specializat

Dacă te întrebi ,,ce tip de ten am?” și care ar putea fi soluțiile pentru a obține tenul perfect, tratamentele cosmetice la saloane precum El Studio pot fi răspunsul! Programează-te acum!

Foto fr si main: dimid_86 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri