IN ACEST ARTICOL:

După o vârstă, durerile de șold apar inevitabil în viața multor persoane. Mușchii, nervii, ligamentele și tendoanele sunt supuse uzurii și se pot inflama pe măsură ce trec anii, provocând dureri și disconfort în timpul mersului. Mulți aleg să învețe să suporte durerile și, eventual, să le diminueze folosind multiple remedii.

Comunicat de presă

Din păcate, de cele mai multe ori, atunci când durerile sunt cauzate de coxartroză, o afecțiune degenerativă a articulației șoldului, intervenția chirurgicală se dovedește a fi singura soluție pentru recâștigarea mobilității. Acest lucru poate fi confirmat și de domnul Gheorghe, care la 75 de ani a ales pentru a doua oară operația minim-invazivă de înlocuire a articulației șoldului.

“Trebuia să mă operez mai repede la al doilea picior, dar am tot sperat într-o minune. Am încercat tot felul de remedii de pe internet. Vedeți, omul când ajunge la durere, încearcă orice, de la unguente și până la calmante care nu au dat niciun rezultat. Atunci mi-am dat seama că singura soluție este intervenția chirurgicală.”, ne-a mărturisit domnul Gheorghe.

Pacientul s-a consultat cu fiica sa, medic geriatru în Franța, la Montpellier, unde făcuse prima operație minim-invazivă pentru înlocuirea articulației șoldului stâng. Au decis împreună ca de data aceasta să se opereze în România și au început să caute alternative la aceleași standarde ridicate de care au beneficiat în Franța. Voiau ca intervenția chirurgicală să fie tot minim-invazivă datorită numeroaselor beneficii pe care le observaseră în urmă cu 4 ani de zile și, astfel, domnul Gheorghe a ajuns în Spitalul Euroclinic la dr. Robert Apostolescu, medic ortoped supraspecializat în protezarea șoldului și genunchiului. După primul consult, medicul i-a confirmat că articulația șoldului poate fi înlocuită printr-o intervenție minim-invazivă, așa cum își dorea.

“Intervenția minim-invazivă a decurs normal, fără incidente. Am făcut o incizie mică, de 6-12 cm, pentru a avea acces la articulația șoldului, nu am secționat niciun muschi sau tendon, așa cum se întâmplă în cazul intervenției clasice de protezare a șoldului. Este avantajos pentru pacient și faptul că intervenția durează mai puțin, iar toate riscurile scad: de sângerare, de infecție., În plus, postoperator se îmbunătătește considerabil mobilitatea pacientului, chiar și la 75 de ani.”, poveștește dr. Robert Apostolescu.

A doua zi după intervenție, durerea si disconfortul erau minime, iar domnul Gheorghe deja simțea beneficiile postoperatorii: “Am reușit să merg după operație, folosindu-mă de cadru. M-am mobilizat bine și asta am văzut atât eu, cât și kinetoterapeutul si asistentele, care glumeau că eu nu merg cu cadrul, ci plimb cadrul”.

La controlul de 45 de zile de la intervenția chirurgicală, pacientul în vârstă de 75 de ani mergea fără cârje, recuperea decurgea bine, ceea ce îi permitea să se miște în voie, fără durere. Întreaga experiență din Spitalul Euroclinic a fost chiar mai plăcută decât cea din Montpellier, spune bărbatul.

Dotările de la Regina Maria pot să spun ca sunt similare cu cele din Montpellier, ba chiar aș putea spune că tot personalul, de la recepție până la echipa medicală a fost mult mai amabil decât în Franța. Aici m-au înconjurat cu multă grijă și căldură și m-am simtit în siguranță. Recomand cu cea mai mare încredere atât operatia minim-invaviză, dar mai ales pe domnul doctor Apostolescu.”, completează pacientul.

Dr. Robert Apostolescu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și are aproape 10 ani experiență în protezarea primară și de revizie a soldului și genunchiului. Împreună cu echipa pe care o coordonează în Spitalul Euroclinic realizează în fiecare an aproximativ 300 de intervenții de înlocuire a articulațiilor șoldului și genunchiului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri