Comunicat de presă
În studiul publicat în The Lancet[1], s-a estimat că aproximativ 1,34 miliarde de oameni au consumat cantități dăunătoare de alcool în anul 2020, conform unei analize a obiceiurilor de consum, realizată în 204 țări. De asemenea, s-a constatat că 59% dintre cei care au băut cantități nocive aveau vârsta cuprinsă între 15 și 39 de ani, persoane pentru care alcoolul nu a oferit niciun beneficiu. Trei sferturi dintre consumatori erau bărbați.
În cazul berii, Organizația Mondială a Sănătății încadrează consumul moderat de bere la 330 ml pe zi pentru femei și 660 ml de bere pe zi pentru bărbați. Bineînțeles, integrată într-un stil de viață sănătos și pornind de la o alimentație echilibrată. În plus, datorită ingredientelor sale 100% naturale - peste 90% apă, cereale, hamei și drojdie - berea poate oferi mai multe beneficii organismului.
„Un studiu realizat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție în 2018 a confirmat faptul că berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare. În cadrul studiului, factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui au fost influențați, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge. Important este însă ca berea să fie integrată într-o dietă echilibrată, care să includă alimente bogate în nutrienți, din toate grupele de alimente majore, fructe și legume cât mai colorate, cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine slabe”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Berea, sursă de antioxidanți
Cerealele, în special orzul, reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine. Fiind o băutură 100% naturală, în condițiile unui consum moderat, berea poate stimula puterea antioxidantă a organismului, în special datorită hameiului și cerealelor.
Berea, sursă de vitamine de tip B
Datorită cerealelor (orz, grâu) și drojdie, berea poate fi o bună sursă de vitamine de tip B (B3, B6, B12), atunci când este integrată într-un stil de viață sănătos. În plus, datorită malțului din cereale, hamei, drojdie și apă, berea conține minerale, vitamine, fibre și polifenoli care pot avea o contribuție pozitivă la dieta alimentară. Biodisponibilitatea vitaminelor B din bere a fost confirmată și de cercetări științifice care au arătat un nivel crescut de absorbție al vitaminelor B în cazul unui consum moderat.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri