IN ACEST ARTICOL:

(București, 29 mai) Restaurantul Sciccheria, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, împlinește un an de la deschidere și organizează, pentru oaspeții săi, o cină eveniment, la patru mâini, în cadrul căreia cheful rezident Michael Passarelli va găti alături de Giuseppe Raciti, care a adus restaurantului Zash, din Catania, o stea Michelin. 

(Comunicat de presă)

Astfel, în data de 15 iunie, începând cu ora 19:30, va avea loc Etnavaganza, o seară dedicată gastronomiei siciliene, cea care a consacrat Sciccheria, punând restaurantul în topul preferințelor iubitorilor de experiențe culinare. Cei doi chefi își vor încânta oaspeții cu un meniu de degustare de 7 preparate neo-siciliene, asociate cu vinuri italienești, menite să aducă un tribut mineralității terroir-ului și prospețimii caracteristice Mării Ionice.

“Ne-am dorit să marcăm un an de Sciccheria cu un eveniment care să exprime foarte bine ADN-ul nostru sicilian și care să ofere oaspeților o experiență plăcută, memorabilă, cum nu au mai trăit în București. Asocierea celor doi chefi este una extrem de reușită, pasiunea, curiozitatea și dragostea lor față de Sicilia se împletesc în două stiluri gastronomice extrem de personale, dar, în același timp, complementare”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cei mai buni burgeri din țară vin la BURGERFEST 2024 între 17 și 19 mai A FOST LANSATĂ A PATRA EDIȚIE A ROMÂNIA: GHID DE TURISM, O INIȚIATIVĂ METRO PENTRU SUSȚINEREA ȘI PROMOVAREA TURISMULUI AUTOHTON Mega Mall găzduiește lansări și evenimente speciale în luna aprilie

Evenimentul din 15 iunie este prima ocazie care îl aduce pe chef Giuseppe Raciti, în România. Talentatul profesionist supranumit de presa din Italia “cheful vulcanic”, a lucrat în unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, cum sunt San Domenico Palace Hotel, din Taormina, Palace Hotel, din Gstaad și Kulm Hotel, din St.Moritz. Cu toate acestea, el a decis să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale, un tărâm care îl fascinează și de care se simte profund legat.

“Indiferent unde am călătorit, mi-am dorit întotdeauna să mă întorc acasă și să aduc cu mine tot ce am învățat. Sunt mândru de rădăcinile mele siciliene, pe care le onorez prin preparatele create. Gastronomia mea își propune să creeze un lanț de povești, pe care oaspeții să le savureze și în care să simtă emoția și sufletul regiunii pe care o reprezint, de la celebrul vulcan, până la poalele Etnei și, mai departe, până la Marea Ionică”, a povestit chef Giuseppe Raciti.

Investiție de 400.000 de euro în tehnologie dentară: Dental Elite își extinde rețeaua cu a patra clinică Primark reduce emisiile de carbon la numai trei ani de la publicarea angajamentelor de sustenabilitate pentru 2030 AVON lansează campania Color Up Your Summer Look, alături de hitul Dulce amară, piesa manifesto semnată de Irina Rimes

Stilul culinar al premiatului chef este unul extrem de rafinat, aparent simplu, centrat în jurul aromelor și texturilor mediteraneene, care primesc, astfel, o abordare cosmopolită, modernă.

“Evenimentul pe care îl pregătim va fi o declarație de dragoste față de un tărâm drag, pe care ne dorim să îl celebrăm. Meniul creat împreună cu Giuseppe Raciti va arăta oaspeților o față modernă, extrem de rafinată și elegantă a gastronomiei siciliene”, a completat Michael Passarelli, chef rezident Sciccheria.

Oaspeții care vor să își rezerve locul la evenimentul din 15 iunie o pot face, trimițând un email pe adresa [email protected]. Costul experienței culinare integrale este de 950 lei/ persoană, iar numărul locurilor disponibile este de 40.

Cercetătoarele din România se mai pot înscrie până pe 18 august în Programul de Burse Private L`Oréal – UNESCO  ”Pentru Femeile din Științe” OnePlus Nord 4 este disponibil la vânzare în rețeaua de magazine partenere din România Rowenta sărbătorește 140 de ani de inovație și excelență

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri