Comunicat de presă
Sustenabilitatea presupune adoptarea unor practici și politici responsabile care să diminueze impactul asupra mediului și, în egală măsură, susține utilizarea eficientă a resurselor existente, fără ca acestea să afecteze în vreun fel calitatea vieții. 70% dintre români au început să prezinte interes crescut față de adoptarea unui stil de viață mai sustenabil, conform studiului derulat de Reveal Marketing Research. Un exemplu elocvent în acest sens se referă la atenția consumatorilor față de produsele din carne pe care le cumpără – 77% dintre aceștia se asigură că animalele au fost hrănite cu produse care nu conțin substanțe nocive sau artificiale. Totuși, nu putem trece cu vederea faptul că majoritatea persoanelor interesate de adoptarea unor practici sustenabile (65%) consideră că acestea nu sunt la îndemâna oricui, raportându-se la considerentele financiare.
Ironic sau nu, cei preocupați de adoptarea unui stil de viață mai sănătos pot contribui indirect, la agravarea situației, prin poluare. Spre exemplu, aproximativ 90% din speciile de păsări au ingerat microplastic, iar în oceane se află deja peste 150 de milioane de tone de plastic, analizează Marathon EPR Group. Această contradicție necesită o analiză amănunțită asupra felului în care putem echilibra statisticile, pentru a asigura implementarea cât mai rapidă a soluțiilor sustenabile.
Cum renunțăm la consumul excesiv de zahăr?
O altă problemă majoră a societății în care trăim este tendința de a neglija importanța eliminării zahărului procesat. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu numeroase afecțiuni și probleme de sănătate, precum obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Zahărul adăugat în alimente și băuturi este o sursă majoră de calorii, oferind puține substanțe nutritive esențiale.
Prin eliminarea zahărului, putem controla nivelul acestuia din sânge, îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2. De asemenea, renunțarea la zahăr poate duce la scăderea în greutate sau la menținerea unei greutăți normale, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare și a altor complicații asociate obezității. Adoptarea unor alternative mai sănătoase, precum îndulcitorii naturali, fructele și îndulcitorii artificiali în cantități moderate, poate fi o strategie eficientă pentru a menține pe termen lung un stil de viață sănătos și echilibrat.
Chiar dacă ideea combaterii acestor două pericole ale lumii moderne pare ușor nerealistă, sunt companii activ implicate în încercarea de a găsi cea mai eficientă variantă. Waterdrop continuă să implementeze acțiuni pentru soluționarea acestor probleme, prin încercarea de a educa oamenii privind importanța reducerii consumului de zahăr și efectele negative pe care acest obicei le poate avea asupra sănătății, pe termen lung. Prin urmare, oferă și o varietate de resurse educative și informative despre alimentația sănătoasă și echilibrată. În egală măsură, misiunea companiei este să protejeze și mediul înconjurător prin eliminarea sticlelor de plastic.
Waterdrop oferă o alternativă sănătoasă și sustenabilă la băuturile răcoritoare îndulcite, întrucât produsele nu conțin zahăr și au cu 98% mai puțin plastic în comparație cu băuturile îmbuteliate în sticle de 500 ml. În plus, prin parteneriatul cu Plastic Bank, pentru fiecare pachet de 12 cuburi de microdrinks, se colectează o sticlă de plastic din mediul înconjurător, marcând un pas important în implementarea strategiei de sustenabilitate pentru a construi, alături de consumatori, un viitor durabil pentru generațiile prezente și viitoare.
Este important să înțelegem că sustenabilitatea și sănătatea noastră sunt aspecte interconectate și că alegerile noastre alimentare pot avea un impact semnificativ pe termen lung. Prin urmare, reducerea consumului de zahăr și adoptarea unui stil de viață sustenabil pot aduce beneficii atât pentru noi, cât și pentru mediul înconjurător.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară