Printr-un parteneriat comun între organizația Narada, TVR și Fundația Bosch România, educația devine mult mai accesibilă pentru elevi. Astfel, cu sprijinul Fundației Bosch, o serie de profesori din întreaga țară filmează conținut interactiv, adaptat noilor generații de elevi, ce este difuzat pe TVR 2, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15:30. Principalele subiecte tratate la Evaluarea Națională la limba română și matematică sunt dezbătute pe larg în emisiunea tv. Toate aceste cursuri se vor regăsi și pe NaradiX, împreună cu teste ce evaluează cunoștințele elevilor.
În plus, toți elevii care intră pe platformă la finalul fiecărui calup de lecții și testări sunt recompensați cu naradini, monede virtuale cu care își pot cumpăra o mulțime de obiecte din shop-ul platformei. Andreea, o elevă din Satu Mare, a fost una dintre cele mai harnice și studioase eleve, care a câștigat un laptop după ce a parcurs și rezolvat cele mai multe cursuri de pe NaradiX din programul Teleșcoala. Ea se pregătește asiduu pentru Evaluarea Națională și promite că va fi un concurent de luat în serios în acest sezon, mai ales că în prezent se află în clasa a VIII-a și are o motivație și mai mare pentru a învăța.
„Când am lansat NaradiX, aceasta a fost prima platformă cu ajutorul căreia elevii puteau recupera materia pierdută în pandemie. Nu mică ne-a fost surprinderea să vedem că după doi ani de la momentul școlii online, copiii o folosesc în continuare și au transformat-o în profesorul lor personal. Care îi ajută să recapituleze lecția predată la clasă sau îi pregătește atunci când au nevoie să aprofundeze materia. Faptul că în prezent se pot pregăti și mai intens pentru primul cel mai important examen din viața lor, urmând cursurile Teleșcoala de pe NaradiX, mi se pare un mare plus pentru această generație. Care nu mai e nevoită să alerge după culegeri și să caute resurse pentru a învăța, așa cum făceau cei din generația mea. Iar felul în care le sunt explicate noțiunile în lecții video, adaptate nevoilor lor și premiile puse la bătaie pentru cei mai harnici, mă determină să privesc din nou în timp și să mă întreb ce am fi putut realiza noi cu atâta tehnologie dacă ne-ar fi fost disponibilă”, declară Raluca Jianu, CEO Narada.
La rândul său, Simona Beldiman, Director Executiv Fundația Bosch România, precizează că: „Ne bucură să continuăm acest parteneriat tripartit pentru al doilea an școlar consecutiv. Am pornit la drum împreună, conștienti fiind că mediul digital influențează procesul de învățare pentru generațiile de azi. NaradiX este o platformă de tip open source care le permite elevilor să învețe în ritmul lor, să acceseze cursurile Teleșcoala ori de câte ori doresc, să își teste cunoștințele asftel încât să afle în timp real care este nivelul cunoștințelor acumulate. Mai mult, este clar pe placul elevilor, întrucât există un sistem de recompensare de timp gamification.”
Statistici, date:
- Conform studiului PISA, 5 din 10 elevi de 15 ani au competențe matematice, respectiv în domeniul științelor, sub nivelul minim de performanță, adică nu pot utiliza gândirea logică în situații cotidiene sau nu pot explica fenomene sau procese științifice familiare.
- 4 din 10 elevi, tot de 15 ani, au competențe de lectură sub nivelul minim de performanță definit de PISA, adică citesc un text și nu pot formula ușor concluzii.
- În 2021, rata de absolvire a gimnaziului a fost de doar 66%, fiind cea mai mică rată din ultimii 17 ani, potrivit Ministerului Educației.
- În 2022, numărul mediilor peste 5 s-a situat la un maxim absolut față de ultimii 10 ani, depășind un procent de 82,0%.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară