Comunicat de presă
Stresul și pielea... ce legătură există între ele?
Societatea modernă reprezintă un factor important de stres pentru piele. Incidența stresului în societatea modernă este din ce în ce mai relevantă, iar consecințele sale asupra sănătății umane reprezintă aproape permanent un domeniu de studiu. În special, legătura dintre stres și bolile de piele atrage atenția comunității științifice. Și nici nu e de mirare!
Stresul este un răspuns natural al organismului la situații percepute ca amenințătoare sau provocatoare. Cu toate acestea, stresul cronic sau excesiv poate avea un impact negativ asupra sănătății, inclusiv asupra bunăstării pielii. Pielea noastră este cel mai mare organ din corp și joacă un rol crucial în protejarea noastră de agenții externi. Prin urmare, orice interferență în funcționarea sa poate duce la o serie de probleme ale pielii.
Iată cum afectează stresul pielea:
- Inflamația pielii: stresul cronic poate crește nivelul inflamației în organism, care, la rândul său, se poate manifesta pe piele sub formă de acnee, eczeme sau psoriazis.
- Îmbătrânirea prematură: stresul poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii, ducând la riduri, pierderea elasticității și apariția de pete.
- Răspuns imun: imunitatea pielii poate fi compromisă în situații stresante, crescând susceptibilitatea la infecții ale pielii.
- Tulburări pigmentare: melanomul, o afecțiune care provoacă formarea de pete închise la culoare sau luminoase pe piele, poate fi afectată de factori legați de stres.
Societatea modernă și pielea fragilizată
Modificarea barierei cutanate și a microbiomului sunt mecanisme de sensibilizare a pielii. Ulterior, aceasta suferă și prezintă simptome precum: disconfort, senzație de piele care strânge, furnicături, „senzații de căldură”, mâncărime. Totodată, apar și semne cutanate: nuanță neuniformă a pielii, piele ternă, piele aspră, roșeață, riduri fine „timpurii”.
Soluții cutanate pentru menținerea microbiomului
Stilul nostru de viață e rapid și e normal să dăm o mână de ajutor microbiomului pielii, pentru a-l reechilibra. În acest sens, o soluție eficientă și la îndemână este gamă de îngrijire a pielii Uriage Bariéderm Cica-Daily, special creată pentru îngrijirea și repararea pielii deteriorate și fragilizate.
Unguentul Bariéderm Cica-Daily este o emulsie lejeră, fără parfum, care hidratează, reechilibrează, calmează și protejează pielea. Atât unguentul, cât și întreaga gamă Bariéderm Cica-Daily au o formulă unică - 10.5% THERMAL-BIOTIC COMPLEX, bogată în apă termală Uriage și prebiotice (reechilibrează, protejează și refac microbiomul). Acestora li se adaugă inulina, un prebiotic, ce reechilibrează bariera microbiană, respectiv microbiomul. Un alt ingredient vedetă? Centella asiatică, cu rol de calmare și cu proprietăți antioxidante puternice. Și nu lipsește nici vitamina B5 cu rol de regenerare și calmare și acid hialuronic pentru hidratare, netezire riduri și reparare cutanată.
Te-ai întrebat vreodată cum să tratezi o rană, astfel încât să nu lase cicatrici?
Există foarte puțini oameni care sunt suficient de norocoși să nu aibă cicatrici pe piele. Foarte des, procesul de vindecare este prelungit din cauza îngrijirii precare și nedecvate. Urmarea? Vindecarea devine mai dificilă și vizibilă, iar semnele inestetice rămân pe piele.
Ținta Uriage Bariéderm Cica-Daily? Să vindece fisurile recente sau mai vechi, cu sau fără rugozitate. Cum reușește? Grație celor doi polimeri ai săi, unguentul pentru pielea fragilizată și deteriorată Uriage Bariéderm Cica-Daily izolează pielea de agresiunile externe pentru a permite repararea cimentului lipidic până la 10 µm adâncime. În plus, ingredientul său activ brevetat GF Repair stimulează semnificativ sinteza factorilor de creștere. Calmează durerea și disconfortul din a 4-a zi, iar pielea este reparată în 10 zile.
Ca metoda de prevenție, se folosește pe termen lung, pentru a face pielea mai rezistentă la agresiunile din mediu și a limita apariția semnelor de îmbătrânire cutanată. Ca tratament, unguentul se utilizează în cură de o lună, pentru a stimula repararea pielii agresate.
Produsul poate fi utilizat, la recomandarea medicului, în afecțiuni medicale cum ar fi: dermatita atopică (eczema) și are indicații în: îngrijirea pielii uscate (xeroză, xerodermie).
Produsele din gama Uriage Bariéderm Cica-Daily se găsesc online și în lanțurile de farmacii.
Uriage.ro (Instagram)
Uriage.Romania (Facebook)
Uriage.com/RO/ro (website)
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri