Comunicat de presă
Programul beneficiază de expertiza a trei chefi, bucătari cu experiență - Laura Eremia, chef și nutriționist, Ionuț Efrim și Iulian Șușală – și a dr. Gabriela Berechet, profesor universitar cu peste 40 de ani de experiență în industria alimentară și gastrotehnie și este implementat în parteneriat cu Asociația Română de Educație în Alergii, Asociația Lumea Emei și ASSMB.
În cadrul proiectului din Spitalul clinic pentru copii „Dr. Victor Gomoiu” au fost elaborate noi meniuri echilibrate din punct de vedere nutrițional, au fost schimbate tehnicile de gătire și au fost introduse alimente noi, pline de nutrienți – carne de vită, ficăței, pește. Toate aceste modificări au adus gust și sănătate în farfuria celor mici, noul meniu răspunzând nevoilor unui organism în perioada de refacere.
„Primele porții din noul meniu au ajuns deja pe secții și am primit zâmbete, bucurie și mulțumiri de la cei mai mici dintre mofturoși. Cuvintele încurajatoare vin atât de la copiii internați și mamele acestora, cât și de la medici. Ne dorim ca la finalul proiectului pilot să lăsăm în urma noastră un sistem perfect funcțional care să poată fi cu ușurință susținut și perpetuat de personalul spitalului”, explică Victoria Olteanu, președintele Asociației ”Din Grijă pentru Copii”.
„Copiii internați în spitale sunt deja într-o situație vulnerabilă și, pentru a se vindeca, au nevoie de tot ajutorul posibil, inclusiv de o alimentație bogată în nutrienți și atractivă pentru copii. Noi, Lidl, suntem bucuroși să fim parte din poveștile lor de vindecare și să dăruim zâmbete în farfurii. Programul „Gustos și sănătos în farfuria din spital” este o extensie firească a angajamentului nostru pentru o alimentație echilibrată. Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, avem o politică ce ne ghidează în a aduce pe rafturile magazinelor noastre produse care fac parte dintr-o alimentație echilibrată și promovăm constant dietele nutritive”, a spus Maria Mihai, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.
Planul Asociației este de a extinde acest program și în alte spitalele de pediatrie din țară, acolo unde este nevoie, asigurându-se că fiecare copil beneficiază de o alimentație sănătoasă și echilibrată în timpul internării. Implementarea programului presupune mai multe etape, acțiunile principale fiind realizarea de cursuri tehnice de gătit, utilarea bucătăriilor din spitale cu aparatură de specialitate, suplimentarea meniului cu alimente nutritive, precum și schimbarea modului de transportare a porțiilor de mâncare în salon.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri