Tot mai multe cupluri din România aleg Praga pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate proaspete

IN ACEST ARTICOL:

Amânarea momentului de a deveni părinți până după vârsta de 30-35 de ani are consecințe pentru multe cupluri care își doresc copii. După această vârstă, rezerva ovariană și calitatea ovulelor scad considerabil, afectând șansele unei femei de a concepe un copil cu ovocitele proprii. În aceste cazuri, soluția este fertilizarea in vitro cu ovocite donate, fie congelate, fie proaspete.

Comunicat de presă

În România, tratamentele FIV cu ovocite proaspete nu sunt practicate din cauza unui cadrul legislativ complicat. Donarea de ovocite este încadrată în Legea Transplantului și nu este clar reglementată, motiv pentru care procedura este una birocratică. Clinicile oferă ca alternativă folosirea ovocitelor congelate, importate din bănci de ovocite din țări ale Uniunii Europene, cum ar fi Grecia, Spania, Germania, Belgia sau Danemarca.

Cu toate acestea, există studii[1] care arată că rata de succes a procedurilor FIV este mai bună atunci când se utilizează ovocite proaspete. Pentru a-și creste șansele de a concepe un copil, tot mai multe cupluri se orientează către clinici din Cheia, unde pot accesa tratamente FIV cu ovocite proaspete, de la donatoare anonime, într-un cadru legal clar și transparent. Prague Fertility Centre, unde se efectuează anual peste 2.000 de tratamente FIV, a înregistrat o creștere de 30% a numărului de pacienți români care au solicitat aceste tratamente în 2023 față de 2022. Clinica raportează o rată de succes de 69% pentru procedurile FIV cu ovocite donate proaspete, depășind media europeană de 50,5%. Succesul tratamentelor se datorează abordarii personalizate a cazurilor, echipei experimentate de embriologi, precum și tehnicilor inovatoare folosite, clinica având un departament de cercetare în embriologie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 motive pentru care cuplurile de români aleg Cehia pentru tratamente de fertilizare: rata de succes FIV de 72% prin PGT, accesul rapid la teste genetice și la proceduri FIV cu material genetic proaspăt de la donatori Studiu Veranda Mall: O treime din români văd Ziua Îndrăgostiților ca pe o sărbătoare comercială, dar asta nu-i oprește să-i aloce un buget considerabil Momente legendare de-a lungul anilor la UNTOLD! De la show-ul memorabil al lui Avicii, la marile premiere de pe Mainstage

Un alt avantaj oferit de clinica de fertilitate din Praga este programul său intern de donare de ovule, care permite pacientelor să înceapă tratamentul imediat, fără liste de așteptare. De la consultația inițială până la obținerea unei sarcini, procesul durează în medie 2-3 luni. Pentru a facilita experiența pacientelor românce, Prague Fertility Centre pune la dispoziție un manager de caz vorbitor nativ de limba română, care asigură asistență și suport pe parcursul întregii proceduri.

„În ultima perioadă, am observat o creștere semnificativă a numărului de cupluri din România care se adresează clinicii noastre, în speranța de a găsi soluții pentru problemele lor de fertilitate. Ne așteptăm ca această tendință să continue, în special pe fondul suspendării programului național de fertilizare in vitro. La Prague Fertility Centre, înțelegem că fiecare cuplu se confruntă cu provocări unice, tocmai de aceea, oferim o abordate complet personalizată și empatică. Pacienții noștri beneficiază de asistența unei echipe de experți înalt calificați în domeniul reproducerii umane asistate, care folosesc cele mai avansate tehnologii și proceduri disponibile. Datorită protocoalelor personalizate și a opțiunilor de tratament disponibile, reușim să ajutăm aproape 90% dintre cupluri să își îndeplinească visul de a deveni părinți, în cadrul a cel mult patru cicluri de tratament”, a declarat Dr.Lucie Švabíková, Ph.D. medic șef PFC și specialist FIV.

Cât de frecventă este infertilitatea și ce tratamente susțin lungul drum al fertilității? Horoscopul complet al dragostei pentru Februarie 2024: Surprize și vești extraordinare în iubire, schimbări de destin pentru unele zodii! Astrologie: Soarele în Taur din 19 aprilie (până pe 20 mai) – un tranzit ca un respiro cosmic care ne amintește despre valoarea lucrurilor și esența vieții

Cum decurge tratmentul FIV cu ovocite donate

Tratamentul FIV cu ovocite donate este realizat după un protocol strict. Acesta începe cu selecția donatoarei din baza de donatoare a clinicii, în funcție de fenotipul pacientei (culoarea părului, a ochilor și a pielii, înălțimea etc.), de grupa sanguină și de orice alte preferințe personale. Toate donatoarele sunt supuse unui examen medical, genetic și psihologic. Odată ce o donatoare compatibilă este identificată, se sincronizează ciclurile menstruale ale donatoarei și ale beneficiarei, pentru ca ovocitele să fie prelevate și fertilizate în momentul optim. De asemenea, etapa preliminară include și un tratament hormonal (sub formă de pilule) pentru a pregăti în mod optim mucoasa uterină (endometrul) pentru implantarea embrionului. Ovocitele sunt apoi prelevate de la donatoare și fertilizate în laborator cu spermatozoizi de la partenerul beneficiarei. Embrionii rezultați sunt dezvoltați (cultivați) în laborator pentru câteva zile pentru a-i selecta pe cei mai viabili, care sunt apoi transferați în uterul beneficiarei. Embrionii de înaltă calitate rămași sunt crioconservați prin metoda vitrificării și pot fi utilizați pentru un tratament ulterior, dacă va fi necesar.

Dr. Adela Șerban: Stilul de viață și factorii de mediu joacă un rol semnificativ în declinul fertilității A noua ediție Karpatia Horse Show 2024: Concurs Complet Internațional de 4* show-uri, demonstrații și muzică live! Beneficiile acupuncturii în combaterea infertilității

Conform statisticilor, 4 din 10 cupluri[2] din România întâmpină dificultăți în conceperea unui copil după 1-5 ani de încercări. Se estimează că apoximativ 3.000 de cupluri din România merg anual în țări precum Cehia, Spania, Grecia și Polonia pentru proceduri FIV cu ovocite donate și embrioni donați.

Înfiinţat în anul 2009, în Praga, Prague Fertility este un centru FIV specializat în cazurile complexe, unde alte tratamente au eșuat, ajutând în fiecare an peste 2.000 de cupluri din peste 35 de țări. Realizând peste 2.000 de proceduri anual, clinica are o echipă formată din 30 de specialiști, din care 8 specialiști FIV și 9 embriologi, din care 5 embriologi seniori cu o vastă experienţă în FIV, care oferă soluții de tratament pentru până la 90% dintre cupluri. Alături de tehnologia de ultima generaţie şi aplicând protocoalele internaţionale în domeniu, echipa Prague Fertility Centre asigură pacientelor o rată ridicată de succes a procedurilor și fără timp de așteptare pentru procedurile FIV cu ovocite donate.

Pași către cariera de mamă Horoscop Dragoste Fecioară 2025: Ai parte de întâlniri cu aer karmic, reflecții asupra destinului și începuturi neașteptate Cum îi arăți că îl iubești - cele 5 limbaje ale iubirii

[2] Studiu de infertilitate realizat la inițiativa Asociației de Reproducere Umană din România.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri