Comunicat de presă
Fondată de Ana Morodan și un grup de experți în media digitală, VirtuWell își propune să educe, să creeze o rețea de încredere și cunoaștere și să militeze pentru utilizarea sănătoasă a tehnologiei, care să îmbunătățească starea de bine și comunitățile în care trăim, în era digitală.
Despre VirtuWell:
Programele, instrumentele și resursele VirtuWell își propun dezvoltarea și menținerea unor relații pozitive în mediul online, a unui raport corect între viața virtuală și cea reală, oferind soluții concrete pentru gestionarea provocărilor aduse în viețile noastre adevărate, de relațiile parasociale, cyberbullying, discursurile de ură și hărțuirea online.
VirtuWell promovează activ implicarea în inițiative sociale, culturale și umanitare, subliniind rolul pozitiv pe care rețelele sociale îl pot avea în aceste domenii.
Provocările mediului digital din România
VirtuWell a apărut ca răspuns la dezvoltarea excepțională a rețelelor sociale, profesiilor din spațiul virtual și comunităților digitale din România, precum și la provocările tot mai mari aduse de impactul comunicării din acest spațiu asupra stării de bine, și sănătății mintale ale adolescenților și tinerilor.
- 71% dintre românii cu vârsta între 10-18 ani au raportat o creștere alarmantă a expunerii la conținut violent și discursuri de ură;
- România se numără printre țările cu cele mai multe cazuri de cyberbullying, 29% dintre copii raportând o creștere în pandemie, iar o parte dintre ei recunoscând chiar că au fost agresori;
- 8% dintre adolescenții cu vârsta între 12-16 din România utilizează excesiv internetul - avem una dintre cele mai ridicate rate din Europa.
[Sursa: ©Parlamentul European, 2023; Comisia pentru Cultură și Educație, CULT]
Aceste statistici și experiența de viață digitală de 15 ani a Anei Morodan și a colegilor ei (cei care au deschis și construit piața de profesioniști - creatori de conținut) stau la baza VirtuWell, prima mișcare #SafeSocial din România.
„Tehnologia trebuie să susțină umanitatea, e plină de oportunități excepționale, dar avem nevoie de resurse, specialiști, reguli și forță mentală. Noi, oamenii, trebuie să fim mereu pe plus și să nu uităm niciodată că We are All In, că #ThisIsNotReality, iar viața adevărată este cea reală”, a declarat Ana Morodan.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară