Comunicat de presă
Conservarea valorilor culturale ale României
Piața Sfatului din Brașov, un simbol al istoriei și tradiției locale, și-a recăpătat strălucirea cu ajutorul tehnologiilor de curățare Kärcher. Cu rădăcini adânci în patrimoniul cultural al Brașovului, Piața Sfatului este unul dintre cele mai emblematice locuri din oraș, vizitat anual de milioane de turiști.
Proiectul s-a derulat pe parcursul unei săptămâni de lucru, perioadă în care au fost demarate acțiuni de curățare a fântânii și a zonei din proximitatea acesteia, precum și îndepărtarea gumei de mestecat de pe pavaj, contribuind la revigorarea acestui colț de istorie în aer liber.
În paralel, Teatrul Sică Alexandrescu, o comoară culturală a Brașovului, a fost supus unui proces meticulos de curățare. Kärcher România a adus expertiza sa în curățarea delicată a clădirilor istorice prin care a redat strălucirea și frumusețea acestui teatru de renume, prin îndepărtarea graffitti-ului de pe cei 800 mp ai pereților exteriori, curățarea soclului statuii Andrei Mureșan și ai celor 1.400 mp din interiorul clădirii: curățarea pardoselii de marmură, a scărilor interioare, a mochetei din foaier și Sala Mare a balconului.
"Proiectul de curățare desfășurat în Brașov este parte din angajamentul nostru social la nivel local, pentru o lume mai curată. El a prins contur datorită unui efort colectiv, 14 experți Kärcher și 30 de voluntari lucrând cot la cot, timp de 5 zile, pentru curățarea spațiilor din cele două obiective alese: Teatrul municipal Sică Alexandrescu și fântâna din Piața Sfatului. Suntem dedicați în a aduce valoare în comunitățile în care activăm, iar prin această inițiativă, contribuim la menținerea și păstrarea bogatei moșteniri culturale a Brașovului pentru generațiile viitoare.", a declarat Monica Iavorschi, CEO Kärcher România.
Tehnologiile Kärcher folosite în proiect
Echipa Kärcher România a readus strălucirea inițială a Pieței Sfatului și a Teatrului municipal din Brașov, folosind cele mai moderne tehnologii de curățare disponibile. Procesul a inclus o evaluare meticuloasă a fiecărui element al pieței, urmată de utilizarea a 37 de echipamente specializate și dotate cu 10 tipuri de tehnologii de curățare pentru a obține rezultate de înaltă calitate: curățare cu înaltă presiune cu apă dar și prin sablare cu nisip, curățare cu aburi, maturare mecanizată, spălare pardoseală cu echipamente de frecat-aspirat și spălare textile cu aspiratoare cu spray-extracție, aspirarea geamurilor dar și aspirare clasică și umed-uscată.
Pentru mai multe detalii și pentru a vizualiza fotografii din timpul procesului de curățare și renovare, vă invităm să accesați pagina de jurnal a evenimentului pe site-ul www.kaercher.ro/Brașov-Renovare-2024.
Misiunea Kärcher
Kärcher este dedicat conservării și revitalizării patrimoniului cultural și istoric din întreaga lume, iar cu acest proiect din Brașov continuă o tradiție lungă de implicare în conservarea obiectivelor culturale.
Începând cu 1980, în cadrul strategiei sale de sustenabilitate, producătorul de echipamente Kärcher a restaurat și curățat peste 191 de monumente și clădiri din întreaga lume, contribuind astfel în mod semnificativ la conservarea acestor importante monumente culturale.
Pe lângă Poarta Brandenburg din Berlin, lista monumentelor culturale curățate include Statuia Libertății din New York și sculpturile capetelor președinților de pe Muntele Rushmore. Lucrările de curățare se desfășoară întotdeauna în strânsă cooperare cu conservatorii monumentelor, restauratorii și istoricii de artă. Anul trecut, în România, a fost curățată Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara.
În contextul recunoașterii orașului Brașov ca una dintre cele mai bune destinații turistice din lume în 2024, conform clasamentului publicat de Tripadvisor, devine evidentă importanța menținerii și promovării valorilor culturale și istorice ale acestui oraș. Brașov ocupă locul 21 în acest top și este singura locație din Europa inclusă în acest clasament.
În grupul Kärcher, cu peste 90 de ani de existență, o echipă de 16000 de angajați, din 82 de țări, lucrează împreună pentru a face din lume un loc mai curat. În calitate de lider de piață în domeniul tehnologiei de curățare, Kärcher oferă soluții extinse de curățare și îngrijire, generând o cifră de afaceri de 3,294 miliarde de euro în 2023.
Kärcher este prezent în România din 2008, are 115 angajați, 10 reprezentanțe Kärcher Center, o rețea națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și prin distribuitorii autorizați. În 2023, cifra de afaceri a companiei a atins 151 milioane lei, în creștere cu 20% față de anul anterior.
Portofoliul de soluții conține peste 3.000 de produse și Karcher este lider în ceea ce privește tehnologia inovatoare de curățare, având peste 718 de brevete de invenție active în acest domeniu.
Gama Kärcher este împărțită în două categorii mari: produse destinate uzului casnic și cele profesionale. Echipamente profesionale răspund nevoilor de curățare ale companiilor din orice domeniu, precum industrie, construcții, transport, retail, firme de curățenie, municipalități și instituții publice.
Gama de produse de uz casnic aduce multe soluții inovatoare de curățare, precum: aparatele de curățat cu abur, aspiratoarele de geamuri, mopurile electrice, aspiratoare clasice, verticale sau specializate precum și binecunoscutele aparate de spălat cu presiune. Numele Kärcher a ajuns în dicționarele limbilor germană și franceză ca definiție pentru spălarea cu apă sub presiune.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară