IN ACEST ARTICOL:

Odată cu trecerea anilor, anotimpurile par că se contopesc, iar zilele călduroase câștigă tot mai mult teren inclusiv în țara noastră. Acum că vara este în toi, prognoza meteo aproape că nu ne mai surprinde. Temperaturile extreme sunt tot mai frecvente și depășirea pragului valoric al indicelui de confort termic a devenit aproape ceva firesc. Tocmai din acest motiv, pentru a face față cu brio valurilor de caniculă și temperaturilor mai ridicate decât cele normale perioadei, hidratarea ar trebui să ne preocupe pe tot parcursul sezonului estival.

Comunicat de presă

Înainte de a împărtăși cele mai bune obiceiuri pentru o hidratare optimă, ne putem considera privilegiați că apa încă este o resursă de care nu suntem privați, cum se întâmplă în multe țări din lumea a treia. Astfel, nu ne rămâne decât să o prețuim în consecință, sub toate formele ei.

De ce să ții cont pentru a evita deshidratarea pe timpul verii?

  • Asigură-te că ai la tine în permanență o sticlă de apă, de preferat una reutilizabilă. Spre deosebire de cele din plastic, cele confecționate din oțel inoxidabil sau din sticlă vor păstra gustul proaspăt al apei pentru un interval mai lung de timp.
  • Odată ce alegi o sticlă cu un design chic, din care îți face plăcere să bei apă, vei reuși mai ușor să consumi necesarul zilnic de lichide.
  • Optează pentru variante sănătoase de hidratare. Tentațiile sezonului cald sunt la tot pasul, însă ce putem face este să înlocuim înghețata și sucurile carbogazoase cu alternative gustoase, dar fără zahăr. De exemplu, aromele fructate din ediția limitată Savoarea Verii de la Waterdrop sunt gata să-ți bucure simțurile în timp ce te și hidratezi corespunzător.

Pe măsură ce adoptăm cele mai bune practici de hidratare, este esențial să fim conștienți și de efectele activităților pe care le desfășurăm recurent sau ocazional.. De la comportamentul de consum până la mijloacele de transport pe care le folosim și frecvența cu care facem excese, toate acestea au urmări directe asupra mediului înconjurător.

Ce factori contribuie la încălzirea planetei?

Un lucru e cert - verile sunt tot mai greu de suportat. Însă, repercusiunile pe care le resimțim tot mai intens, au și ele o justificare. Trebuie să recunoaștem și că, în parte, suntem direct „responsabili” pentru aceste „derapaje” din termometre.

Fie că vorbim de materia primă sau de bunurile pe care le folosim, risipa de resurse contribuie la o poluare accelerată a planetei și implicit la dezechilibre în natură. Astfel, încălzirea globală și disconfortul termic cu care ne confruntăm tot mai des sunt amplificate și de acțiunile noastre și tipologia de consum. Prin urmare, suntem nevoiți să contrabalansăm un consum optim de resurse cu o hidratare pe măsură, care ar trebui să devină un obicei permanent și care să ne intre tuturor în rutină.

Încălzirea globală nu este nicidecum un fenomen pe care ar trebui să îl trecem cu vederea, dovada cea mai sinceră fiind datele tot mai îngrijorătoare privind temperaturile și deșeurile.

  • În ultimii 30 ani, valorile temperaturii se află într-o continuă creștere, anul 2023 ocupând primul loc în topul celor mai calzi ani din România. Mai mult, tendința de creștere a temperaturii medii anuale este de 1,4 ºC. Pentru a putea face față ritmului galopant de creștere a temperaturii, hidratarea este cheia.
  • Expunerea la razele ultraviolete, numite și raze UV, constituie un pericol semnificativ atât pentru piele și vedere, cât și în privința deshidratării. De la un an la altul, indicele UV înregistrează tot mai adesea valori foarte mari spre extreme (peste 8). Un indice UV moderat este cuprins între 3 și 7, respectiv între 0 și 2 – unul scăzut.
  • În sezonul estival, plasticul ocupă, an de an, un loc fruntaș în categoria deșeurilor de pe litoralul românesc. Un aspect îmbucurător, însă, este intrarea în vigoare a sistemului de garanție-returnare RetuRO și interzicerea introducerii pe piață a ambalajelor nereutilizabile, fără acest marcaj, după 30 iunie 2024. Astfel, poluarea cu plastice poate fi cât de cât ținută sub control.

Nu în cele din urmă, ar trebui să fim conștienți că o hidratare corespunzătoare, indiferent de anotimp reprezintă o condiție esențială pentru un stil de viață sănătos, care ne aduce numeroase beneficii pe termen lung. Oriunde am ajunge în călătoriile noastre, profesionale sau de relaxare, de iarnă sau de vară, „Apa înseamnă viață” este un gând care ar trebui să ne însoțească la tot pasul, în special în sezonul cald.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri