Temperatura joacă un rol important în calitatea somnului. Temperatura ideală recomandată pentru spațiul în care dormi este în general între 13 și 19°C.  Cu toate acestea, poți menține temperatura la nivelul la care te simți confortabil, între 13 și 20°C.

Comunicat de presă

Sunet

Alegerea corectă a materialelor textile poate reduce nivelul sunetului din cameră pentru un somn mai bun. O mulțime de produse, precum perdelele, covoarele, pernele, paturile și alte piese de mobilier, absorb sunetul. Efectul crește atunci când acestea sunt răspândite în cameră. Perdelele captează mai bine sunetul atunci când au pliuri. De asemenea, este mai bine dacă le instalezi la cel puțin 9 cm de perete. Perdelele mai groase și în mai multe straturi ajută și ele în acest sens.

Alege un pat confortabil

Începe cu o saltea de calitate, potrivită pentru anatomia corpului tău. Alege o lenjerie de pat lejeră, din fibre naturale, pentru reglarea optimă a temperaturii și asigură-te că pernele îți susțin gâtul pentru un somn cât mai odihnitor.

Ai grijă de calitatea aerului din casa ta

Prevenirea și reducerea poluării aerului a devenit o mare provocare. Un ventilator, un aparat de aer condiționat sau un purificator de aer pot face diferența pentru sănătate. De asemenea, este important să te asiguri că umiditatea nu este ridicată în spațiul în care dormi.

Dormitorul trebuie să fie liniștit, ferit de lumină și confortabil

În mod ideal, în dormitor ar trebui să fie cât mai întuneric cu putință, ceea ce uneori este greu de realizat. Perdelele și jaluzelele pot face diferența, adăugând un plus de intimitate spațiului. Utilizarea accesoriilor pentru somn, spre exemplu măștile de dormit pentru ochi, poate fi de mare ajutor.

Păstrează camera ordonată

Cu cât este mai ordonată camera, cu atât este mai probabil să dormi bine. Culorile sunt importante și influențează starea de spirit în moduri diferite, inclusiv modul în care percepem un spațiu. Cele mai relaxante culori recomandate pentru dormitor sunt albastru, galben și verde – dar ești liber(ă) să o alegi pe cea care îți place.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri