Promenada Sibiu se alătură, începând cu acest an, Muzeului de Artă Brukenthal, în calitate de partener oficial în cadrul Festivalului de Artă Contemporană de la Sibiu (SCAF). Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, va alea loc în perioada 7 septembrie - 6 octombrie, în mai multe locații istorice din Sibiu, precum curtea Muzeului Brukenthal, Casa Altemberger și Mănăstirea Ursulinelor. Festivalul va aduce în prim-plan diverse forme de artă contemporană, inclusiv expoziții, instalații și concerte.

Comunicat de presă

Centrul comercial alături de designerul Raluca Elena Cînean au realizat o instalație contemporană numită „PromenARTA”, care va fi expusă în curtea Mănăstirii Ursulinelor. Instalația explorează tema „Atmosferele schimbării: terestru și eteric”, astfel încât simbolizează renașterea și reflectă o viziune creativă asupra relației dintre pământ și cer.

Piesa centrală a lucrării este reprezentată de un manechin, creat prin reciclarea materialelor promoționale din portofoliul Promenada Sibiu. În plus, lucrarea spune o poveste despre potențialul de transformare al lucrurilor utilizate în trecut care pot primi o nouă viață în prezent.

În cadrul festivalului, Promenada Sibiu găzduiește și o expoziție gratuită în centrul comercial, la etajul 1. Aceasta va include sculpturi, tablouri și o instalație artistică pe care toți vizitatorii sunt invitați să le descopere începând cu 7 septembrie, zilnic, între orele 10:00 și 22:00.

Prin aceste inițiative, centrul comercial își consolidează poziția de susținător activ al culturii locale, contribuind la stimularea și promovarea creativității artistice în comunitate.

Mai multe detalii despre evenimentele și campaniile Promenada Sibiu pot fi găsite pe pagina oficială, precum și pe paginile de Facebook și Instagram a centrului comercial.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri