IN ACEST ARTICOL:

Pe măsură ce se apropie sfârșitul acestui an, atenția oamenilor se îndreaptă spre noi arome de parfumuri mai bogate și complexe, cum sunt cele orientale. Acum, sunt în trend mai ales parfumurile cu formule inovatoare, care captează atenția prin arome specifice anotimpului rece, cum ar fi cele de citrice, lemn prețios, condimente și rășini, care creează un miros cu totul special.

Parfumurile orientale au capacitatea de a influența starea de spirit și de a lăsa o amprentă asupra memoriei. Ele sunt o sursă de inspirație pentru multe parfumuri din alte colțuri ale lumii, precum acelea din Occident. Există multe parfumuri orientale speciale, care au devenit celebre în lume și care sunt mereu în tendințele modei.

Toamna și iarna, femeile și bărbații sunt dornici să achiziționeze cele mai luxoase parfumuri arăbești care au la bază ingrediente rare, cum este lemnul de agar – un lemn prețios cu miros senzațional. Compoziția lor este unică și oudul este cunoscut pentru mirosul său bogat și puternic, care oferă un plus de complexitate compoziției. Acest miros este folosit și la bețișoare parfumate, în locuri de rugăciune, la evenimente deosebite în familie sau în ocazii speciale. Lemnul de agar are și proprietăți aromatice deosebite, de aceea este folosit atât de mult în industria produselor de wellness și beauty. El se folosește chiar și în măștile aromatice pentru podoaba capilară, pentru a obține un păr moale, cu miros special.

În sezonul rece sunt recomandate mai ales parfumurile intense, de lungă durată, care combină elemente de delicatețe și lux, au miros de flori și note de oud, piele, lemn prețios, smirnă, tămâie și chihlimbar. Aceste parfumuri arăbești au ingrediente unice, sunt pline de rafinament și rezistă de dimineața până seara.

Tendințele din 2025 includ și parfumuri unisex arăbești, care miros grozav și lasă în jur o aromă de neuitat. Acestea sunt cu note uluitoare de mosc și vanilie, dar și arome delicioase și dulci de flori și praline. În general, parfumurile unisex orientale sunt sublime, au miros bogat de lemn prețios combinat cu arome florale care induc produsului o strălucire senzuală. Moscul este un ingredient ce adaugă note senzuale parfumurilor, le sporesc bogăția și complexitatea.

Foarte apreciate sunt parfumurile cu arome gurmande care au compoziții minunate, ce oferă profunzime fără a copleși vreodată simțurile. Acestea au ingrediente precum caramel, fistic, alune, etc.

De asemenea, au devenit celebre și parfumurile pentru bărbați cu note florale, fructate și de condimente. Acestea includ note de flori de portocal, lăcrămioare, iasomie și lavandă sălbatică, în combinație cu miros de citrice, ambră, măr, scorțișoară, boabe de Tonka și patchouli. Acestea îți încântă inima cu un buchet floral minunat și eliberează o aură de mister, pe placul tuturor.

Specialiștii preconizează că în anul 2025 vor fi în vogă parfumurile orientale care au ingrediente pe care toată lumea le adoră, precum: chihlimbar, lemn de santal, oud, smirnă, etc. Unele parfumuri sunt mai fine, au arome de patchouli, iasomie și scorțișoară, deci îmbină perfect aromele lemnoase, florale și de condimente. Chihlimbarul completează compoziția acestor parfumuri cu notele sale calde, intense, care oferă un finisaj bogat și plin de rafinament.

Moscul este un alt ingredient foarte des utilizat în parfumurile orientale, el adaugă o notă de romantism și de delicatețe. De asemenea, notele florale de trandafiri, iasomie și alte flori ridică nivelul de prospețime și puritatea acestor parfumuri.

Alegerea unui parfum arăbesc depinde de gust, personalitate, ingrediente, marcă. Pentru lunile de iarnă, parfumurile ar trebui să fie calde, subtile, încântătoare și să persiste mult timp pe piele. Prin urmare, ar trebui alese parfumurile cu note de mosc, patchouli, vanilie și condimente.

Pentru o persoană aventuroasă se recomandă un parfum proaspăt și elegant, cu note de citrice, ananas, scorțișoară, flori de portocal, bergamotă, lemn de santal și chihlimbar.

În 2025 vor fi la modă și parfumurile intense, lemnoase infuzate cu arome de piper roz, bergamotă, șofran, patchouli și mosc. Acestea au arome intense exotice și induc o stare confortabilă și de liniște divină.

Foto: notino.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri