IN ACEST ARTICOL:

Educația antreprenorială este esențială pentru succesul oricărei companii, iar Fundația European Business Leaders (EBL) sprijină oamenii de afaceri prin evenimente menite să stimuleze inovația. Recent, zeci de antreprenori au participat la un workshop axat pe educația fiscală, care a oferit nu doar cunoștințe solide în domeniu, ci și oportunități valoroase de networking.

Comunicat de presă

Evenimentul „Povești de groază cu ANAF și cum să le eviți” a îmbinat sfaturile practice și strategiile pentru dezvoltarea afacerilor cu momentele artistice inspirate de atmosfera misterioasă de Halloween, oferind participanților o experiență memorabilă.

Corneliu Băjenaru: „Amnistia este o anomalie economică, o palmă dată contribuabililor onești”

La workshop-ul pe tema fiscalității, susținut de consultantul fiscal Corneliu Băjenaru, antreprenorii au învățat cum să evite amenzile și penalitățile, să nu lase „fantomele fiscale” să le umbrească afacerile. Corneliu Băjenaru a subliniat și diferențele între optimizarea fiscală și evaziunea fiscală, recomandând participanților să fie atenți la soluțiile pe care le utilizează pentru minimizarea taxelor și impozitelor. De pildă, înregistrarea fictivă în e-Factura, utilizarea de sedii fictive sau nedeclarate pentru a evita controalele, neînregistrarea veniturilor în evidențele contabile și raportarea de cheltuieli fictive sunt exemple clare de evaziune fiscală. În plus, liderii în afaceri au aflat totul despre amnistia fiscală din această lună, care se aplică atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. „Amnistia este o anomalie economică, o palmă dată contribuabililor onești, care plătesc taxe reale și la timp. Asta, chiar dacă de această dată, spre deosebire de amnistiile precedente, a fost acordată și o bonificație acestora din urmă. Este mult mai bine să existe mecanisme eficiente de colectare a veniturilor la Bugetul de Stat decât să se acorde astfel de facilități”, a precizat Corneliu Băjenaru, omul din spatele brandului The Taxfather.

Costin Dendea, EBL: „Suntem aici pentru a oferi resurse și sprijin concret, astfel încât ideile să prindă viață și afacerile să prospere”

La eveniment, au participat atât tineri la început de drum în business, cât și persoane cu circa 30 de ani de experiență în afaceri. „La European Business Leaders, nu organizăm doar evenimente, ci creăm o comunitate în care antreprenorii își pot transforma visurile în realitate. Fiecare întâlnire devine o forță motivațională, oferind nu doar oportunități de învățare și inspirație, ci și conexiuni strategice care pot schimba radical parcursul afacerilor. Suntem aici pentru a oferi resurse și sprijin concret, astfel încât ideile să prindă viață și afacerile să prospere. Succesul nostru nu se măsoară doar în cifre, ci și în impactul pe care îl avem asupra comunității și a viitorului pe care îl construim împreună”, a declarat Costin Dendea, secretarul general al EBL.

Oana Belu: „Îi încurajez pe tinerii cu o pregătire solidă și potențial în business să-și ia soarta în mâini și să devină antreprenori”

Pentru Șerban Mihnea-Andrei, avocat și profesor de Științe Juridice, unul dintre evenimentele organizate de EBL, în urmă cu aproape doi ani, a reprezentat experiența care i-a redefinit complet cariera și a transformat-o într-o poveste de succes. „A fost un moment foarte bun de networking, în care am schimbat impresii și mi-am dat seama că nu-mi doresc să fiu parte dintr-un business, ci să conduc businessul respectiv”, a declarat el. Astfel, inspirat de antreprenorii pe care i-a întâlnit la acel eveniment, Șerban Mihnea-Andrei, absolvent de Drept, a renunțat la cariera din marketing și a ales să îmbrățișeze o profesie liberală: cea de avocat. Antreprenorii din EBL beneficiază de suportul constant al oamenilor de afaceri cu mai multă experiență, care îi ajută să-și amplifice succesul. „Sunt alături de EBL și îi încurajez pe tinerii cu o pregătire solidă și potențial în business să-și ia soarta în mâini și să devină antreprenori, a declarat Oana Belu, coproprietar Domeniile Ostrov. Ea a adăugat că, în contextul oportunităților actuale, pot fi accesate fonduri destinate înființării de startup-uri, inclusiv pentru femeile antreprenor, prin care tinerele pot face primii pași spre propriul business.

Se apropie Next Generation HR!

La Halloween-ul antreprenorilor, organizat de EBL în colaborare cu hubul artistic Oasis Artists, participanții au strălucit în costume ingenioase, aducând farmec serii. Workshop-ul despre fiscalitate a fost urmat de un show de modă captivant, Scenography by Beatrice Lianda Design, și de ritmurile mixate de DJ Omoki, alături de interpretările artiștilor Alex Ștefănescu, Ana-Maria Pantaze, Alina Mirică și Teo Fiță, transformând seara într-un festival al talentului. În plus, expoziția de artă contemporană, semnată de Dodo, BaadCanvas și Bruks, a adăugat eleganță evenimentului. Și asta nu e tot: evenimentele educative pentru antreprenori continuă în această lună. Pe 18 noiembrie 2024, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, antreprenorii sunt invitați la „Next Generation HR”, unde vor descoperi perspective valoroase asupra celor mai noi tendințe în domeniul resurselor umane. Înscrierile sunt deschise pe site-ul fundației: eblf.ro/next-generation-hr. Nu ratați ocazia de a vă conecta cu liderii din industrie și de a descoperi soluții inovatoare pentru viitorul afacerilor!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri