IN ACEST ARTICOL:
Doua treimi dintre femeile din Europa au utilizat Pilula la un moment dat din viata acestora. Procentul este semnificativ mai scazut in Grecia (24%), Ucraina (27%) si Turcia (26%). Spre deosebire de alte tari, Romania are o istorie recenta - 20 de ani de cand contraceptia a devenit legala, iar femeile pot utiliza anticonceptionalele.

Cele trei cele mai mari grupe utilizate in prezent: Pilula, prezervativul si nicio metoda contraceptiva

Metoda contraceptiva principala, cel mai des utilizata in mod curent, in cele 18 tari europene care au luat parte la studiu este Pilula cu un procent de 24%, urmata de prezervativul masculin cu 23%. Un alt procent de 23% din toate femeile din Europa din grupul de varsta fertila nu utilizeaza in prezent nicio metoda contraceptiva.

Neutilizarea unei metode contraceptive nu implica automat o conduita riscanta: numeroase femei din acest grup sunt insarcinate sau incearca sa ramana insarcinate (aproximativ 30%), pot sa nu se afle intr-o relatie intima (aproximativ 15%) sau pot crede ca nu pot ramane insarcinate (aproximativ 10%). Un alt procent de 6% declara ca acestea sau partenerul lor sunt infertili cu siguranta, in timp ce 8% se tem de posibilele efecte secundare ale contraceptivelor (nu neaparat contraceptive hormonale).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 moduri în care alimentele procesate industrial ne afectează sațietatea, explicate de jurnalistul Johann Hari Inflamația aparatului genital feminin | Prevenție – Simptome – Tratament Tot mai multe cupluri din România aleg Praga pentru fertilizarea in vitro cu ovocite donate proaspete

La nivelul fiecarei tari, aproximativ 50% din toate femeile din Franta folosesc in prezent Pilula, urmate de Republica Ceha (43%), Olanda (41%) si Germania (38%). Cel mai scazut numar de utilizatoare de contraceptie orala curente a fost raportat in Grecia (4%), Ucraina (8%) si Turcia (7%). La polul opus, prezervativul masculin este metoda cea mai des folosita in mod curent in Grecia (53%), Rusia (34%), Spania (34%) si Ucraina (33%).

Varsta medie a primului contact sexual este de 18 ani - prezervativele sunt populare „prima oara”

Mitul ca tinerii au relatii sexuale la o varsta din ce in ce mai frageda nu reiese din rezultatele acestui studiu. In randul intervievatilor anonimi, varsta medie a primului contact sexual a fost 18 ani, variind de la aproximativ 16 ani si jumatate in Danemerca si Suedia pana la 19 ani in Polonia si 20 de ani si jumatate in Turcia. 17% dintre persoanele care au raspuns in Suedia au declarat ca prima relatie sexuala a avut loc la varsta de 14 ani sau mai devreme.

Media europeana pentru primul contact sexual la 14 ani sau la o varsta mai tanara este de 5%, iar cifra pentru Turcia este de doar 1%. Astfel, fetele din Suedia isi incep viata sexuala devreme, iar fetele din Turcia mai tarziu (in medie, desigur). La polul opus, 43% dintre persoanele care au raspuns in Turcia au avut 21 de ani sau mai mult in momentul primului contact sexual, varsta echivalenta cu un procent de 5% in Austria, Danemarca si Republica Ceha. Cifra medie pentru Europa este de 14% - ceea ce inseamna ca 14% dintre femeile europene sunt virgine la 21 de ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri