Pentru primul contact sexual, prezervativul masculin a fost in mod cert cea mai populara metoda contraceptiva, cu un procent de 49%. Aproximativ 21% din femei foloseau Pilula inainte de a avea un contact sexual pentru prima oara, iar un procent ingrijorator de 14% se bazau pe metoda raportului sexual intrerupt. 18% dintre femeile din studiu nu au utilizat nicio forma de contraceptie in momentul primului contact sexual. Doar pentru a ilustra cateva extreme, 79% din persoanele din Grecia au utilizat prezervativul masculin si doar 1% au folosit Pilula drept contraceptiv „prima data”, in timp ce 14% au incercat metoda raportului sexual intrerupt. In Olanda, 55% foloseau pilula, in timp ce 54% au folosit prezervativul si doar 4% au folosit raportul sexual intrerupt.
In Romania, conform unui alt studiu realizat pe un esantion de 1500 de respondenti, pilula este utilizata de 14% dintre femeile active sexual. 73% dintre cele care au folosit pilula contraceptiva s-au declarat foarte multumite de aceasta. Nu a fost remarcata nicio schimbare in ceea ce priveste utilizarea pilulei contraceptive in randul celor care folosesc metodele de contraceptie: 19% dintre respondente au indicat pilula contraceptiva ca fiind metoda de contraceptie pe care o folosesc cel mai des.
Cu toate acestea, procentul femeilor cu varstele cuprinse intre 20 si 24 de ani care au indicat pilula contraceptiva ca fiind cea mai folosita metoda de contraceptie este de 37%. De asemenea, procentul femeilor care au inceput sa foloseasca pilula contraceptiva intre 15 si 19 ani a ajuns la 32%.
50 de ani de pilula contraceptiva, jumatate de secol de emancipare a femeilor
Aparitia pilulei contraceptive in viata femeilor din intreaga lume le-a oferit acestora libertatea de a face propriile alegeri si de a avea o viata independenta. Spre deosebire de alte tari, Romania are o istorie recenta - 20 de ani de cand contraceptia a devenit legala, iar femeile pot utiliza anticonceptionalele. Astfel, in Romania, posibilitatea de a folosi o metoda de contraceptie eficienta si sigura a incheiat un lung sir de probleme sociale si medicale, pe care femeile le intampinau in perioada comunista.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri