IN ACEST ARTICOL:
Unul din 20 de romani sufera de diabet. Cauzele declansarii acestei boli sunt multiple, insa se remarca o anumita predispozitie genetica si factori de risc favorizanti, cum ar fi obezitatea de tip abdominal, stresul si sedentarismul. Lipsa de timp pentru o disciplina a meselor, alimentatia neadecvata, stresul psihic, dar si munca statica stau la baza acestor factori.

Comunicat de presa

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Departamentul de Nutritie din cadrul clinicii Medicover isi prezinta programele pentru preventia, diagnosticarea si tratarea diabetului si a obezitatii.

Medicover a inaugurat in luna ianuarie 2010 Departamentul de Nutritie in cadrul clinicii Victoria din Bucuresti. Acesta ofera un serviciu unic pentru sistemul medical privat din Romania si anume, un program pentru consilierea multidisciplinara a pacientului pe teme de nutritie, pentru controlul greutatii si sustinerea unui stil de viata sanatos. In luna mai 2010, acest program de consiliere si educare a fost extins si pentru clinica Medicover Iasi.

Departamentul de Nutritie pune la dispozitia pacientilor o echipa de medici din diverse specializari (generalisti, endocrinologi, diabetologi, cardiologi), psihologi si dieteticieni. Prin crearea unei relatii apropiate cu pacientii, specialistii ii ajuta pe acestia sa isi schimbe obiceiurile si comportamentele nesanatoase. Persoanele care doresc sa beneficieze de serviciile acestui departament vor efectua initial un set standard de analize medicale, diverse masuratori, inclusiv IMC (indice de masa corporala), si analiza tisulara prin bioimpedanta (pentru determinarea tesutului adipos), precum si o ancheta alimentara.

Pe baza rezultatelor, medicul nutritionist realizeaza o evaluare medicala si o analiza a preferintelor alimentare, in urma carora se stabileste planul adecvat pentru fiecare pacient. De asemenea, la recomandarea medicului nutritionist, pacientul poate efectua si consiliere psihologica, pentru evaluarea motivatiei catre schimbare si pentru sustinere in schimbarea unui comportament.

Conform studiilor, unul din 20 de romani sufera de diabet. Cauzele declansarii acestei boli sunt multiple, insa se remarca o anumita predispozitie genetica si factori de risc favorizanti, cum ar fi obezitatea de tip abdominal, stresul si sedentarismul. Lipsa de timp pentru o disciplina a meselor, alimentatia neadecvata, stresul psihic, dar si munca statica stau la baza acestor factori Diabetul este una din afectiunile cronice dependente de stilul de viata si care pot fi prevenite. Orice efort de educatie al personalului medical - de la medicul de familie pana la asistentul medical - este benefic in preventia unei boli grave, cum este diabetul.”, declara Dr. Ruxandra Avramescu, coordonatorul Departamentului de Nutritie Medicover.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri