Vertebroplastia este metoda prin care este consolidat corpul vertebral afectat prin injectarea unui ciment special, aceasta interventie minim invaziva scapandu-va de chinurile osteoporozei. In cele peste 90% din cazurile in care osteoporoza prin pierderea de calciu duce la tasarea vertebrelor, preponderent in cazul femeilor aflate in proximitatea perioadei de menopauza, tasarea vertebrala este considerata un principiul de indicatie pentru procedura de vertebroplastie. Aceasta interventie mai este indicata si in cazurile hemangioamelor vertebrale (ghem vascular format in interiorul corpului vertebral), a mielomului multiplu sau a metastazelor osteolitice la nivelul coloanei vertebrale.
Nucleoplastia este cea mai noua solutie de tratarea herniei de disc. Interventia este una minim invaziva si se desfasoara sub anestezie locala, fara taieturi, fara sa necesite o recuperare indelungata, fara spitalizare si fara alte complicatii. Nucleoplastia este o interventie in care medicul face o punctie in masa musculara pana la nivelul intradiscal cu o sonda speciala de unica folosinta care dezintegreaza tesutul nucleului pulpos, la nivel molecular, prin radiofrecventa in prima faza, redandu-i consistenta prin coagulare, in a doua faza, aceasta presupune reducerea presiunii si pastrarea consistentei nucleului pulpos. Metoda minim invaziva se efectueaza ambulator astfel incat pacientul va parasi clinica chiar in ziua interventiei. In timpul procedurii de nucleoplastie pacientul este perfect constient, sta intins pe burta iar comunicarea dintre el si medic este permanenta, acesta relatand tot ce simte astfel incat interventia sa fie una de succes insa cel mai important ramane ghidajul radioscopic cu ajutorul sistemului performant de angiografie.
Este metoda de tratament pentru pacientul care sufera de o hernie de disc inchisa si in cazul caruia medicul specialist evalueza datele examenului clinic amanuntit, a examinarilor radiologice si de rezonanta magnetica (IRM) precum si lipsa de raspuns la tratamentele conservative, toate acestea in scopul luarii deciziei de efectuarea interventiei.
Embolizarea uterina este o metoda relative noua, nechirurgicala, de terapia fibroamelor uterine. Ea consta in astuparea vaselor de sange care alimenteaza fibroamele - arterele uterine. Ca urmare, se produce resorbtia acestor fibroame, uterul revine la dimensiuni normale, iar simptomatologia dispare.
De asemenea, embolizarea este eficienta si in cazul polifibromatozei. Printr-o singura interventie sunt tratate toate fibroamele indiferent de numarul si de localizarea lor. Procedura minim invaziva are loc sub anestezie locala, fara cicatrici, fara taieturi.
Pacienta va fi spitalizata doar o zi, iar dupa aceasta interventie isi va pastra atat integritatea anatomica si functionala, cat si fertilitatea si isi va relua activitatea obisnuita dupa numai cateva zile. In cele peste 3000 de interventii efectuate de Dr. Rares Nechifor, embolizarea fibroamelor uterine a avut un grad de reusita de peste 95%.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri