Zambetul, un limbaj universal
Zambetul este semnul universal in lume ce ne arata ca o persoana este fericita. Acesta transmite un mesaj pozitiv si ii indeamna pe oamenii din jurul nostru sa ne accepte asa cum suntem noi. Totusi, cel mai extraordinar lucru este ca zambetul este contagios adica, atunci cand ii zambim unei persoane, aceasta ne va intoarce zambetul.Potrivit mai multor oameni de stiinta, anumiti neuroni din creierul nostru sunt responsabili pentru recunoasterea expresiilor faciale (mai multe puteti citi pe blogul personal al lui David Matsumoto). Astfel, acesti neuroni cauzeaza o reactie de “oglindire” atunci cand percepem zambetul provenit de la o anumita persoana. Cu alte cuvinte, copiem expresia faciala pe care o vedem.
Acest lucru explica de ce atunci cand zambim mai mult, primim inapoi mai multe reactii pozitive. Astfel, “practicand zambetul” (fie el autentic sau nu), vom reusi sa imbunatatim interactiunea noastra cu orice persoana care ne iese in cale! Merita incercat, nu credeti?
Cum diferentiem zambetul autentic (Duchenne) de cel fals?
Chiar daca majoritatea dintre noi nu putem sa facem diferenta intre zambetul autentic si zambetul fals, tot vom simti acel efect de oglindire cand suntem expusi la unul dintre ele. De aceea, a simula un zambet nu este niciodata un lucru rau in sine si poate in continuare sa aiba efecte pozitive asupra celor din jur.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri