Metode de terapia prin arta pentru vindecarea emotionala
Exista mai multe exercitii prin care te poti elibera emotional.
Una din ele este cea a jurnalului. Nu trebuie sa fii un adevarat scriitor pentru a-ti putea „picta” in cuvinte lucrurile pe care le simti. Scriind ai ocazia sa reflecti asupra celor petrecute, sa te descarci si sa te eliberezi de aceasta povara.
Emotiile mai pot fi exprimate cu ajutorul culorilor. Pune pe foaie culorile emotiilor tale si forma lor. La sfarsit vei intelege mai multe despre zbuciumul interior care te apasa.
Poti scrie o scrisoare pe care nu o vei trimite niciodata. E dificil sa confrunti oamenii carora le „datorezi” starea ta de rau, dar nimeni nu te impiedica sa le scrii cateva randuri in care isi eliberezi sentimentele. Scopul este sa refulezi tot ceea ce ai ascuns pana acum si te-a macinat.
Poti alege sa iei cursuri de teatru pentru a intra in pielea unui personaj cu ajutorul caruia sa iti exprimi sentimentele. Furie, frustrare, suparare: toate iti vor da energie pentru a-ti construi un personaj dramatic.
Poti sa alegi cursuri de teatru de papusi. Prin manipularea marionetelor poti invata sa iti exprimi sentimentele si sa investesti in personajele tale emotiile pe care le experiementezi.
Terapie prin arta pentru relaxare
Daca vrei sa stergi cu buretele tot stresul acumulat dupa o zi de munca, daca vrei sa te pierzi in idei si sa te rupi de lumea exterioara sau daca ai nevoie de timp cu tine iata cateva metode de relaxare prin arta:Lasa-te pierdut in ritmul muzicii si ghidaza-ti pasii in functie ritm. Invata-te sa te exprimi prin miscare, prin aceasta arta frumoasa si cucereste-ti starea de relaxare totala. Tot pe ritmul muzicii se poate desena. Lasa ritmul sa iti ghideze pensula si sa iti inspire spiritul creativ.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară