Relatia dintre doua persoane cu o structura temperamentala similara sau aproape identica pare relatia ideala, mai ales daca iti doresti o relatie armonioasa, fara argumente, certuri sau neintelegeri. Nimeni nu o percepe ca pe o relatie capcana sau susceptibila problemelor. Oare relatia cea mai durabila nu este cea dintre doi oameni asemanatori, care sa se inteleaga si sa empatizeze unul cu celalalt? Oare relatia perfecta nu este cea in care te casatoresti cu sufletul tau pereche? Sunt multe persoane prinse in relatii identice. In multe dintre cazuri, se intampla sa constati ca te-ai maritat cu tine insati, cu o oglinda a ta, o sosie sau un frate de-al tau care iti seamana in spirit, gandire si felul de a fi. Este adevarat, sunt multe avantaje ale faptului de a avea un partener framantat din acelasi aluat ca si tine. De obicei, se intra cu usurinta intr-o astfel de relatie. Atunci ce poate fi rau in acest lucru? Veti vedea!
Relatiile identice: Ne iubim, dar suntem la fel
Este adevarat, relatiile identice (congruente) sunt relatii de intelegere totala intre parteneri, explica site-ul www.socionics.com. “Partenerii identici vad lumea cu ochi identici, lucreaza informatia primita in mod identic, ajung la concluzii identice si au probleme identice. Partenerii identici de obicei experimenteaza simpatia unul fata de altul, incercand sa se sprijine si sa se justifice unul pe altul. Acesti parteneri insa, desi se inteleg unul pe altul, sunt incapabili sa se AJUTE unul pe altul.” Cei doi parteneri au aceleasi calitati si puncte forte, aceleasi defecte si puncte slabe.
Acest tip de relatie este supus in timp plictiselii si rutinii. In timp, se arata pe socionics.com, cei doi nu mai primesc informatii noi unul de la celalalt. La un moment dat, stiind atat de multe unul despre celalalt, nu mai gasesc niciun rost in a interactiona unul cu celalalt. Relatiile acestora, in cazul in care partenerii nu mai descopera nimic nou unul la celalalt, risca sa devina relatii “moarte”. Pe de alta parte, in timp, si in acest tip de relatii pot aparea conflicte, neintelegeri, certuri si dizarmonii si majoritatea apar din cauza faptului ca partenerii sunt prea asemanatori.
Pe www.keirsey.com se puncteaza foarte bine punctele slabe ale relatiei dintre doi parteneri asemanatori si vom incerca sa le prezentam pe scurt. Fiindca intre cei doi nu exista o relatie profesor-elev si nimeni nu invata pe nimeni, este posibil sa intervina spiritul de competitie, se arata pe keirsey.com. Totodata, deoarece ambii parteneri sunt buni in aceleasi chestii, unul dintre parteneri va incerca la un moment dat sa ii dovedeasca celuilalt ca este mai bun decat el, ca se pricepe mai bine in aceeasi chestiune, etc (daca amandoi se pricep sa jongleze cu banii, unul va incerca sa castige mai mult decat celalalt spre exemplu).
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară