8 August 2012 publicat în Psihologie 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Propriile creiere pe care le cunoastem atat de bine ne pot face sa credem ca un lucru este corect, cand de fapt el este total gresit, ca suntem indragostiti cand de fapt nu suntem, etc.

5. Imi plac lucrurile asa cum sunt si nu vreau sa se schimbe niciodata

Sa crezi asta inseamna sa fii pe un drum sigur spre esec. Viata presupune schimbari continue. Unele sunt sub controlul nostru, altele nu. Sa te opui schimbarii sau sa incerci sa o controlezi este in dezavantajul tau. Este un proces care te va epuiza si iti va rapi fericirea la care speri. Schimbarea este inevitabila. Trebuie sa accepti asta si sa inveti sa te lasi purtat de val. A putea sa te adaptezi este foarte important pentru fericirea ta.

6. Daca nu mi s-a intamplat inca, nu mi se va intampla niciodata

Mintea noastra adesea se descurajeaza chiar atunci cand succesul este la un pas. Colonelul Sanders a atins succesul cu restaurantele KFC abia la varsta de 65 de ani, la 40 de ani dupa ce a inceput sa vanda produse din pui. Perseverenta este foarte importanta in drumul spre fericire. Nu-ti lasa mintea sa te pacaleasca sa renunti. Nu stii ce te asteapta maine. Inca o zi poate fi tot ce te desparte de visul tau!

7. Voi evita lucrurile care nu imi plac

De obicei mintea noastra vrea sa ne pacaleasca sa evitam sarcinile cele mai dificile. Insa, din pacate, acestea ne-ar aduce si cele mai mari recompense. Ce amani sa faci? De ce? Amanarea si evitarea sarcinilor importante sau enervante doar iti intarzie marsul spre fericire. Rezolva aceste probleme mai intai si implinirea pe care o vei simti iti va alimenta fericirea.

8. Lumea este infricosatoare si ceva rau mi s-ar putea intampla

Creierul ne spune ca sunt multe lucruri pe care nu le putem controla. De exemplu, modul in care este "promovata" criminalitatea si teroarea la televizor, ne-ar putea da impresia ca agresorii ne pandesc la orice colt. Insa rata criminalitatii a scazut in ultimii ani. Conform statisticilor FBI, crimele violente sunt mai putin numeroase acum decat in urma cu 20 de ani. Teama ne poate motiva, dar nu intr-un fel pozitiv. Trebuie sa incercam sa avem incredere pentru a ne elibera si a fi fericiti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri