8. Vindecarea necesita timp
Incercam mereu sa ne facem bine cat mai repde pentru ca nua vem timp sa fim bolnavi. In medicina, urgentele sunt desigur tratate cat mai eficient. Problemele de sanatate din copilarie nu au insa nevoie de medicamente puternice, ci de timp.
Mi-am dat seama ca a ne lua inca o zi libera de la serviciu atunci cand copilul a fost trimis acasa de la scoala fiindca e racit, poate adauga stres vietii noastre de zi cu zi. Dar copiii m-au invatat ca vindecarea are stadiile sale, este un proces care are propria sa desfasurare. Cand acordam timp pentru vindecare, boala devine o calatorie de invatare si nu doar o destinatie; am inceput sa vedem santatea noastra si boala ca pe doua parti ale aceleiasi monede.
Foto: Shutterstock.com; copii, parinti, tata, mama, fata, fetita
9. Secretul vietii este sa dai drumul
Viata este un proces constant de renuntare. Totul se transforma in mod constant. Asa cum primavra se abandoneaza primaverii, asa presupune fiecare proces al invatarii, ideea de renuntare. Sa ne taram ne ajuta sa mergem. Bolborositul face loc vorbirii. Dupa copilarie urmeaza adolescneta. Respirand, expiri…
Fiecare anotimp, fiecare etapa, fiecare ritm al vietii presupune renuntarea. Aceasta ne ajuta sa scapam de ceea ce nu avem nevoie pentru a face loc unicitatii din natura. Cel mai frumos mod prin care copiii m-au invatat sa renunt, a fost prin jocul lor. Jocul inseamna renuntarea la inhibitii; jocul ne elibereaza si ne ajuta sa nu ne luam prea in serios.
10. Ai incredere in tine: Esti un expert in ceea ce il priveste pe copilul tau
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa il stie noii parinti este acela ca trebuie sa aiba incredere in ei insisi. Nimic nu este mai provocator decat venirea pe lume a unui copil. Ne asteptam sa stim totul si totusi nu stim nimic. Dar copiii m-au invatat ca acest "a nu sti nimic" iti deschide de fapt poarta catre posibilitatea de a-ti dezvolta mai mult intuitia. A fi parinti constienti inseamna sa ascultam viata copiilor nostri cu inima deschisa si fara panica sau frica. Studiile au aratat ca intuitia mamei este mai puternica decat orice test de laborator.
Din pacate astazi, suntem inundati cu atat de multe informatii inspaimantataoare incat abilitatea de a ne asculta intuitia scade. Fa o calatorie cu ajutorul bebelusului tau. Imagineaza-ti cum este sa privesti lumea din jur inainte sa cunosti limbajul, inainte sa stii toate aceste etichete care ne sperie si care impart totul in "bine" si "rau", "corect" sau "gresit". Bebelusii nu au dusmani. Ei au ceea ce budistii au numit "mintea incepatorului". Uita-te cum bebelusul tau respira din burtica. Aceasta este respiratia Qigong. Incearca sa nu mai gandesti pentru o clipa si sa respiri in acest mod. S-ar putea sa gasesti niste raspunsuri in acest mod de a respira.
11. Alege o privire de perspectiva asupra vietii
Copiii m-au invatat cum sa privesc viata in perspectiva. Cand ne dam inapoi si privim sa marele tablou al vietii noastre, descoperim intelepciunea si compasiunea.
Iti mai recomandam si
Must-read: 22 de sfaturi speciale pentru toate mamele de fetite!
22 de sfaturi pentru mamele de baieti!
Cum sa ne alegem bona - din experienta unei mamici
via https://www.mindbodygreen.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice