Sa te sacrifici, sa te pui pe locul al doilea – ba nu, pe al 20-lea, sa renunti, sa compromiti, sa suferi, sa tanjesti, sa ierti nepermis de mult, sa astepti, sa uiti, sa permiti, sa taci, sa… - ca la sfarsitul vietii sa constati stupefiata ca nimeni nu ti-a ridicat nicio statuie, ca cei pe care i-ai crescut au plecat sa-si traiasca viata si tot ce ai acumulat sunt ani si ani de frustrari, de furie, de neimplinire si nefericire. Si te mai uiti in jur si te consolezi observand ca nu esti singura – acum la varsta aceasta celelalte femei ti-au devenit din nou surori.
Sa inveti sa fii indiferenta, sa etalezi superioritate, sa fii detasata de ceilalti, sa-ti urmaresti scopurile, sa calci peste alte suflete, sa comanzi, sa faci nazuri, sa manipulezi emotiile celorlalti, sa razi de celelalte femei si, in principiu, sa faci cam tot ceea ce tine de comportamentul unui animal caruia ii este amenintata supravietuirea.
Dezorientate de multe ori, noi femeile adoptam aceste roluri si ne implicam in a le trai ca si cum aceasta ar fi intreaga noastra identitate. Dar uitam ca aceste feluri de a fi ne-au fost inoculate sau le-am adoptat chiar noi, crezand ca asa vom face fata. In realitate, prea putine reusim sa mai ne traim realitatea identitatii de gen. Si aceasta este o pierdere si in acelasi timp motivul pentru care atat de multe femei sunt nefericite.
O femeie, prin identitatea genului ei, percepe si proceseaza informatia in primul rand prin emotii. O femeie trebuie sa invete, sau sa reinvete, sa inteleaga ceea ce simte, de ce simte ceea ce simte si cum anume sa actioneze pentru a-si rezolva emotia.
Datorita acestei capacitati, care ne este proprie doar noua, noi femeile avem putere intuitiva, putere creatoare si putere transformatoare. O femeie bine conectata la ceea ce simte este o femeie conectata la nivel profund cu mediul ce o inconjoara. Capacitatea de a duce in interiorul ei informatia si a o prelucra anticipativ la nivel emotional ii da femeii instrumentul cel mai valoros supravietuirii. E ca si cum ai fi mereu cu un pas inainte.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri