7 Mai 2014 publicat în Psihologie 16 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Fie ca suntem constienti sau nu, multi dintre noi suntem foarte speriati de ideea de a fi indragostiti. Cu totii ne-am construit anumite mecanisme de aparare care ne-ar putea proteja de suferinta. Aceste mecanisme ne ofera o iluzie falsa a sigurantei si securitatii si ne impiedica sa gasim acea apropiere pe care ne-o dorim cu adevarat.

6. Relatiile te rup de conexiunea cu familia ta

Pentru persoanele mai tinere, relatiile pot fi un simbol al faptului ca s-au maturizat, ca isi pot incepe viata ca indivizi autonomi. Ceea ce uneori poate fi dificil, pentru ca insemana in aceeasi masura, desprinderea de o veche identitate.

7. Iubirea anima fricile existentiale

Cu cat avem mai mult, cu atat mai mult pierdem. Cu cat cineva inseamna mai mult pentru noi, cu atat ne este teama ca vom pierde acea persoana. Cand ne indragostim, nu simtim doar frica de a ne pierde partenerul dar devenim mult mai constienti cu privire la moralitatea noastra. Viata noastra detine mai multa valoare si insemnatate, astfel incat frica de a pierde devine chiar mai inspaimantatoare. In tentativa de a depasi aceasta frica, ne concentram pe motive superficiale, avem tot felul de certuri cu partenerul, sau in cazuri extreme, renuntam chiar, la relatie.

Gasim de asemenea, chiar si o sumedenie de motive care sa ne justifice faptul de a nu fi intr-o relatie. Majoritatea relatiilor aduc cu sine si o sumedenie de schimbari. Dar daca reusim sa ne intelegem frica de intimitate si cum ne afecteaza comportamentul fata de ceilalti, este un pas important catre o relatie implinita si de lunga durata. Aceste frici pot fi mascate de justificari diverse, dar vom fi surprinsi cum ne auto-sabotam atunci cand ne apropiem de cineva. Cunoscandu-ne, ne dam sansa de a gasi si a mentine o iubire de duarata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri