19 Mai 2014 publicat în Psihologie 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
La aflarea vestii divortului, copiii se pot simti socati si surprinsi, paralizati si speriati pentru ca mai apoi sa devina confuzi si sa se invinovatesca.

Dincolo de experienta comuna constelata in jurul unui divort, copii pot avea desigur trairi, nevoi si dorinte specifice fiecarei etape de varsta, fiecarui context de viata in parte precum si conforme cu structura unica de personalitate a fiecaruia dintre ei.

Uneori parintii vor trebui doar sa-i asculte si sa le raspunda atunci cand ei vor dori sa comunice. Alteori insa, mesajele pe care le vor transmite parintilor cu privire la cat sunt de afectati de catre experienta divortului si la modul in care au nevoie sa fie insotiti vor fi mai subtile. Iar in acest caz parintii vor avea nevoie de atentie sporita si/sau de interventia unui psiholog. Si vor avea desigur nevoie sa-si aminteasca ca, mai mult decat de parinti casatoriti, copiii au nevoie de parinti prezenti, implicati, atenti si in care pot avea incredere.

Psih. Simona Ligia Tutunaru

Simona este psihoterapeut format in cadrul Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa cu participari la numeroase cursuri si manifestari stiintifice atat in tara cat si in Franta, Anglia, Polonia. Este totodata psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din Romania si trainer atestat de Consiliul National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor. In prezent, isi desfasoara activitatea in cadrul ”Cabinetului individual de psihologie Simona Ligia Tutunaru” unde lucreaza cu copii, adolescenti si adulti oferind servicii de psihoterapie, optimizare si dezvoltare personala individuala si de grup, evaluare si testare psihologica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri