9 Iunie 2014 publicat în Psihologie 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Lumea in care traim astazi se confrunta cu niste contradictii ciudate. Cu toate ca nicicand nu am fost mai bine interconectati si informati, ne simtim tot mai singuri si mai nesiguri. Cu toate ca reusim tot mai usor sa ne indeplinim dorintele, devenim parca mai apatici si mai nemultumiti.

Rezultatele au revelat ca:

Atunci cand oamenii nu erau grabiti, doua treimi dintre ei se opreau sa ofere ajutor. Atunci cand erau pe fuga, doar unul din 10 se opreau sa ofere ajutor.

Cei care la destinatie urmau sa tina un discurs despre “Bunul samaritean” au fost de doua ori mai dispusi sa ofere ajutor decat cei care urmau sa tina un discurs pe o alta tema.

Iar credintele religioase nu au avut vreun impact semnificativ in acest studiu. In acelasi timp, nu s-a inregistrat vreo diferenta intre cei pentru care religia semnifica un castig personal, si cei pentru care religia semnifica un drum spiritual.

Se pare ca cea mai mare piedica in comportamentul de intrajutorare este graba. In acelasi timp, convingerile noastre religioase nu contribuie in vreun fel la altruismul de care dam dovada. Chiar si studentii care urmau sa tina un discurs despre “Bunul Samaritean”, deci care purtau in gand importanta comportamentului de intrajutorare, au oferit ajutor in mult mai mica masura daca erau grabiti.


Tehnologia, si in special retelele sociale, ne fac sa fim mai conectati si mai ii rapizi in a impartasi informatii decat am fost vreodata. In acelasi timp, viteza cu care se desfasoara totul ne face parca sa fim tot mai grabiti si mai preocupati. Iar graba merge mana in mana cu ignoranta si egoismul. Sa fie asadar retelele sociale niste catalizatoare ale bunului samaritean din noi sau ale ignorantei interconectate?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tranzitul lui Mercur în Taur (15 mai–3 iunie 2024): Inima mea, stăpâna mea! O energie mai stabilă a banilor și a comunicării  Cum călătorim eficient? Top 4 mijloace de transport și specificul fiecăruia Dieta in osteoporoza. Alimente permise și alimente interzise

✯ ✯ ✯

Arminda Arsoi practica coachingul si consilierea psihologica pentru ca vrea sa aiba de-a face cu autenticitate, unicitate si sa aduca pe scena ce e mai frumos in viata.

A studiat la Facultatea de psihologie si sociologie din Timisoara si la Facultatea de stiinte umane si sociale - Sorbona, Paris iar acum este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Practica ei se bazeaza pe Psihoterapia Pozitiva si pe Programarea Neuro-lingvistica.

Mai multe despre formarea ei profesionala, despre munca pe care o face, cat si despre gandurile care o preocupa zilnic, puteti citi la www.arminda.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri