28 Iulie 2014 publicat în Psihologie 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Infidelitatea este privita recent ca un simptom al deconectarii atat emotionale, cat si fizice in cuplu. Iubirea cere reasigurari si atingeri. Cele mai multe conflicte in cuplu sunt de fapt proteste legate de detasarea partenerilor si lipsa de comunicare. Sub aceasta forma de expresie a frustrarii, partenerii sunt de fapt disperati sa stie: Mai esti acolo pentru mine?

Si totusi suntem atenti si atasati de acest ideal al monogamiei. De fapt suntem construiti cu aceasta nevoie de contact si intimitate emotionala. Asta sta de fapt la baza teoriei atasamentului din psihologie. Avem atatea cercetari si dovezi stiintifice cum ca nevoia de atasament securizant nu dispare niciodata; se dezvolta in adult sub forma unei nevoi de atasament securizant cu partenerul de viata si de aceea conform studiilor cuplurile monogame tind sa atinga un nivel de fericire, echilibru mai ridicat decat cuplurile in care monogamia este in zona gri sau in care nu este foarte clar solicitata.

***

Mihaela Iordache este un ambasador pentru sanatate mentala, emotionala si fizica.

Specialist psihologie, clinica, organizationala si psihoterapie, a terminat studiile in Bucuresti si este pasionata de natura umana. Scopul activitatii sale este sa ajute la atingerea potentialului maxim, sa asiste grupuri si echipe sa construiasca relatii puternice. Scrie, danseaza, meditezeaza si calatoreste. Cateva lucruri in care crede:

- Nu merita sa ramai blocat, mai bine muncesti pentru dezvoltarea unei bune stari cu orice implica

- Descopera bucuria si placerea In fecare moment din zi, chiar si in mijlocul haosului si stresului

- Crede in sinteza perspectivei integrative, suntem un intreg, mintea, creierul, corpul si sufletul;

- Crede in practicalitatea psihoterapiei cat si latura ei complementara si ca investitia in propria persoana este cel mai bun lucru pe care cineva il poate face

- Nu exista reteta magica sau pilula care sa te schimbe, e necesar sa te implici

De mai mult de 10 ani, Mihaela studiaza si practica psihologia. A studiat mai multe forme, practicant atat in zona organizationala cat si cea clinica, si s-a oprit la cea care o defineste si se potriveste in practica sa, si anume Psihologia Integrativa. Mihaela face parte din Asociatia Romana de Psihologie Integrativa de 2 ani. Este o abordare complexa de a creste resursele personale pentru a atinge potentialul. Scopul este sa ajute la construirea unei aliante sanatoase intre minte si corp, integrarea strategiilor psihologice, pentru a va sprijini sa gestionati provocarile de zi cu zi si un stil de viata implinit, atat profesional cat si personal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri