22 August 2014 publicat în Psihologie 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Convingerile sunt afirmatii produse de mintea noastra pentru a da sens si semnificatii despre tot ce exista in jurul nostru, inclusiv despre noi insine.

Utilitatea convingerilor este strans legata de context. Convingerea “banii strica caracterul” spre exemplu, s-ar putea sa-ti convina foarte mult daca nu ai bani si sa te tina la adapost de convingerea ca “oamenii cu bani sunt necinstiti”. Si uite asa cu doua convingeri de tipul acesta te mentii in situatia de a nu avea bani, pentru ca nu vrei sa fii necinstit, nici sa-ti strici caracterul si in acelasi timp sa-ti confirmi convingerile. Bineinteles ca toate acestea le faci inconstient.

Abia cand intelegi pe deplin cum iti influenteaza convingerile calitatea vietii, a trairilor si a starii tale de bine constati ca merita efortul de a incepe sa le identifici si incet, incet sa le elimini sau sa le transformi conditionarile.

Unele convingeri le spunem in fiecare zi cu voce tare, altele insa stau ascunse in fundal si abia daca suntem constienti de ele, iar de altele deloc. Insa chiar si cele ascunse le exprimam nonverbal sau prin afirmatii indirecte. In exemplul de mai sus cu cele doua convingeri despre bani, probabil ca persoana desi in mod constient isi doreste sa o duca mai bine financiar, gaseste modalitati inconstiente de a se sabota si deci a-si confirma convingerile neidentificate. Daca ar deveni constienta de cum anume se comporta cu banii, sau in situatiile in care s-ar ivi oportunitatea de a avea bani mai multi, atunci ar incepe sa-si dea seama si de convingerile din spate. Aceasta este doar o modalitate de a lua urma unei convingeri ascunse.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop dragoste octombrie 2024: Încheiem capitole romantice sub îndrumarea Eclipsei și acționăm rapid să ne împlinim iubirea Sfântul Ștefan - Primul martir al creștinismului. Când este sărbătorit? O călătorie fascinantă în ”Arta succesului feminin”. Recenzia cărții de debut a Victoriei Marinescu 

Este o chestiune de atentie si exercitiu sa incepi sa iti identifici convingerile care te limiteaza. Un bun indicator este starea interioara traita: o convingere care ne limiteaza este asociata in general cu stare de disconfort, anxietate si/sau frica.

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..
Lună Nouă 1 Dec în niște aspecte astrale deosebite. Mult discernământ, ceea ce nu știm > ceea ce ni se pare că știm! Puterea noastră interioară: Resursa neclintită pe care nimeni nu ne-o poate lua Prefața cosmică a schimbării: Cum va rescrie Marte în Rac destinul primelor luni din 2025

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri