• Animal de casa vs. timp petrecut la televizor, pe calculator, pe jocuri
Din acest punct de vedere este de preferat sa existe pentru ca ii poate umple timpul mai placut copilului. Il poate ajuta sa faca miscare, sa invete sa primeasca sau sa ofere afectiune, sau de ce nu sa invete sa aiba grija de cineva (mancare, igiena, plimbat).
Concluzia ar fi urmatoarea: un animal poate aduce bucurie, afectiune neconditionata, poate fi parte a unui tratament sau poate fi doar o dorinta care se va transforma ulterior intr-un calvar pentru parinti sau copil, atunci cand se va vorbi de ingrijirea animalului. Raspunsul psihologului nu poate fi simplu: da sau nu, dintr-un singur motiv. Trebuie luate in considerare o seama intreaga de aspecte care pot influenta aprioric decizia. Daca nu ne gandim inainte ne putem trezi ca am luat o decizie buna sau nu, dar poate fi prea tarziu cel putin pentru animalutul care nu are nici o vina.
Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl
Director general: S.C Training Evolution S.R.L, companie care a dezvoltat programe proprii de training si coaching personalizat.
Foto homepage: Caine, copil fericit via Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural