In cazul in care te regasesti in aceste situatii, este util sa examinezi propria stare emotionala in cadrul relatiei cu o atitudine de respect fata de judecata si vina.
Singura solutie pentru aceasta problema este sa abordezi totul cu intelegere si compasiune, ceea ce poate sa fie dificil atunci cand te gasesti in mijlocul unei suferinte si furie, care sunt rezultate uzuale cand vorbim despre dezamagirea in dragoste.
Abordarea problemei cu o atitudine de intelegere poate sa fie o adevarata forta de schimbare. Recunoscand dinamica prezentata aici poate sa fie un cadru de reorganizare a atitudinilor despre partenerul rezistent. Oamenii sanatosi emotional raspund pozitiv catre o atitudine intelegatoare.
In alta ordine de idei, in cazul in care partenerul continua sa refuze este intotdeauna posibilitatea ca tu sa faci asta singura. Se poate lucra foarte bine impreuna cu un terapeut sa realizati care este dinamica in relatie si modul in care tu traiesti in aceasta relatie. In momentul in care tu provoci o schimbare in tine, interactiunea si relatia se va modifica. Este un efect de domino, ca si valurile din apa care continua doar ca urmare a unei picaturi, chiar daca partenerul nu participa.
Ce sa evit cand comunic cu partenerul meu despre a merge la consiliere de cuplu? Jocurile distructive ce implica vina, rusinea, analizarea lui, sa il faci sa se simta prost, cicaleala la nesfarsit de a merge la consiliere (ca un parinte), in acelasi fel in care il cicalesti sa repare ceva in casa de repetate ori.
Foto int: Cuplu fericit, terapie de cuplu @ Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural