Solutii de rezolvare a situatiei:
• In primul rand sa apeleze la un psiholog experimentat: pentru a intelege unde s-a gresit, ce trebuie sa schimbe la propria persoana si in privinta propriului comportamentului in cadrul familiei, inainte de a cere ceva copilului.
• In al doilea rand sa gaseasca o formula potrivita ambilor parteneri de educare a copilului. De cele mai multe ori problemele apar atunci cand parintii au pareri opuse sau contradictorii despre: teme, scoala, bani, educatie, timp liber. Atunci cand doi parinti se cearta despre cum trebuie crescut copilul, acesta va incerca sa ii manipuleze pe fiecare dupa propriile slabiciuni. Abia dupa ce au stabilit impreuna un plan de educare pentru urmatoarea perioada de minim un an, pot incepe sa lucreze cu copilul.
• Sa incerce sa vorbeasca cat mai mult cu propriul copil despre: ceea ce ii place acestuia, ce doreste sa devina, ce sport ii place, ce hobby-uri are, ce materii ii plac si care nu ii plac.
• Sa pastreze legatura permanent cu profesorii si sa se asigure atunci cand sunt acasa ca temele pentru a doua zi sunt facute.
• Sa gaseasca un echilibru intre ceea ce ofera copilului si ceea ce primeste de la acesta. Aici ne referim la: bani, timp de joaca, calculator, Facebook. Astfel copilul va invata ca este foarte important sa ofere ceva pentru a primi la randul sau ceva.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri