Mai departe sa incercam sa vedem care pot fi motivele, constiente sau nu, care stau la baza luarii deciziei de a nu-si vaccina copilul:
• Traume ale propriei copilarii: decesul unei persoane apropiate, un accident sau o suferinta medicala proprie sau a cuiva cuiva drag. O familie de provenienta cu probleme: scandaluri, batai, probleme de comunicare, adictii de medicamente, droguri sau alcool. Aceste traume pot crea o personalitate dependenta, sau ipohondra ce va lua decizii legate de propriul copil, influentata de propriile traume sau temeri.
• Alte posibile traume: fizice-boli existente sau nu. Despartirea sau divortul. Somajul sau saracia. Lipsa prietenilor sau prieteni cu mari probleme: de sanatate, adictii, cu probleme in a vedea partea buna a lucrurilor.
• Decizia de a trai viata intr-un mod “natural” devenind: naturisti, vegani, adepti ai teoriei new age.
Putem spune ca motivele din punct de vedere psihologic sunt mai de graba inconstiente, decat constiente. Iar o decizie luata afectiv poate influenta intreaga viata a propriului copil. Opinia psihologului consta in a cauta si discuta informatiile legate de vaccinare cu un medic, inainte de a lua o posibila decizie gresita.
Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl
Foto homepage: Vaccinare copii, Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9