IN ACEST ARTICOL:
Stima de sine se formeaza in prima copilarie atunci cand auzim vorbindu-se de noi la parinti sau apropiati. In functie de ce spun acestia, capatam sau nu incredere in fortele proprii, invatam sa ne controlam emotiile sau sa ne motivam pentru a atinge un scop. De asemenea, stima de sine mai poate avea de suferit si pe parcursul vietii, fiind un mecanism viu si in continua formare.

6. Problemele care tin de gasirea sau pastrarea unui partener afectiv. Foarte multe persoane gresesc ascultand povestile de succes ale prietenelor sau ale altor persoane si comparandu-se cu acestea sa dezvolte o depresie sau o stare anxioasa. Solutia cea mai constructiva o reprezinta din nou psihologul, alaturi de care puteti descoperi sau forma propriul model de succes independent de cel la care v-ati raportat pana atunci. Astfel veti invata sa va traiti propriile experiente, propria viata raportandu-va la modelul cel mai potrivit voua.

7. Hobby-urile sunt cele care va pot ajuta sa va reincarcati bateriile sau sa cunoasteti oameni noi. Lipsa hobby-urilor poate atrage dupa sine o stare anxioasa sau depresiva lipsindu-va de motivatie.

8. Sportul. Este cel care va poate ajuta sa scapati de frustrari, sa intalniti oameni noi, sa va incarcati bateriile si sa va detoxifiati corpul si mintea. Dar pentru acestea prima conditie este sa va placa acel sport pe care il faceti, sa nu il faceti doar pentru a slabi, cu incruntare si nervozitate. Sportul trebuie facut cu zambetul pe buze.

9. Prietenii. Este foarte important sa invatati sa va evaluati prietenii din punct de vedere al: dorintelor, mesajului, preocuparilor. Este posibil sa descoperiti ca o parte in problemele dvs nu sunt de fapt decat problemele lor. Un mediu sanatos atrage dupa sine o placere mai mare de a trai si incerca experiente noi.

Chiar daca uneori aveti senzatia ca viata nu este asa cum ar trebui sau daca credeti ca asa v-ati nascut, merita sa va oferiti o sansa pentru a descoperi ceea ce alte persoane au descoperit deja si anume: bucuria de a trai.


Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl



Foto homepage: incredere in sine, Shutterstock



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri