7. Comunicare dintre parteneri, trebuie sa fie pe un ton acceptabil, folosind cuvinte frumoase. Asa va invata si copilul vostru cum sa vorbeasca corect, ce inseamna dragostea si cum sa se manifeste mai tarziu atunci cand isi va gasi o partenera.
8. Codul bunelor maniere. Este bine sa fie cartea de capatai ce descrie relatiile dintre membrii familiei, dar si ale familiei cu neamurile, prietenii, colegii.
Rolul de parinte nu se capata la nasterea copilului, ci se construieste zi de zi, alaturi de partenera, alaturi de copil. Nimeni nu s-a nascut invatat, din acest motiv este bine sa apelati la un psiholog, chiar inainte de a decide sa deveniti parinti pentru a invata ce trebuie sa faceti pentru a creste copilul in armonie. Copilul este in fond reflexia familei din care provine, iar daca aceasta este destul de absenta, atunci devine reflexia mediului extern, dar tot din vina familiei. O familie echilibrata va da nastere si va educa un copil echilibrat. Iar daca lucrul acesta nu se intampla, ganditi-va unde si cum ati gresit.
Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl
Foto homepage: spass/ Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară