IN ACEST ARTICOL:
Asa numitele crize existentiale ce apar la anumite varste nu tin de varsta, ci de anumite situatii sau contexte personale, sociale, si se manifesta atunci cand presiunile mediului extern sau traumele din trecutul sau prezentul persoanei devin atat de pronuntate incat acesta cedeaza cumva.

In cadrul rolului de angajat/angajator pot aparea conflicte care pot schimba persoana in cauza comportamental sau o pot face sa ia decizia de a divorta sau de a-si insela partenera. Presiunile ce pot aparea in cadrul acestor roluri pot fi: supra-sarcina sau sub-sarcina profesionala, sub-plata sau supra-plata, timpul petrecut la serviciu, amploarea renumelui profesiei sau a functiei detinute, aparitia unei colege disponibile, trainigurile sau team buildigurile, dezvoltarea foarte mare a unui partener din punct de vedere al profesiei sau financiar in raport cu partenera de viata. Toate acestea pot pune presiune pe individ si il poate face indiferent de varsta sa isi reconsidere parerea despre familie, lume, viata. Pentru ca toate presiunile negative sau pozitive produc scchimbare, uneori in bine alteori in rau.

De asemenea rolul de prieten. Stim cu totii cat de mare importanta are mediul de prieteni si cat pot influenta acestia individul. Asa se poate ajunge la alcoolism, la pierdut zile si nopti, sau poate duce la concedii de vis si petreceri de weekend reusite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Metode ca să faci față provocărilor unui copil capricios Criza calificării: Un sfert din Gen Z lucrează în joburi nepotrivite. Cum intervine Neoversity, o nouă platformă educațională GETT’s Salons: Ultima fiță în materie de beauty. Trendul este dictat nu de modele sau vedete, ci de femeile de afaceri

Concluzia psihologului este ca toate aceste roluri descrise mai sus, cat si altele sunt parte a personalitatii individului. Se intrepatrund si din aceasta impletitura se pot naste persoane cu un caracter si comportament manierat sau se pot naste monstrii. Este foarte bine pentru cei a caror comportamente lasa de dorit sa incerce sa apeleze la ajutor specializat pentru a putea identifica cu acuratete de unde provine problema si cum o poate rezolva inainte ca problema sau problemele sa il acapareze si sa il transforme.

Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl

Foto homepage: Junial Enterprises / Shutterstock

500.000 de români sunt diagnosticați cu epilepsie. 33% din cazuri sunt rezistente la tratamentele medicamentoase Fundația Lavazza își reafirmă angajamentul de a oferi un viitor prosper comunităților producătoare de cafea Eclipsa de lună în Balanță de pe 25 martie are de 10X puterea unei Luni Pline: Schimbări radicale de dinamici în relații, contracte de suflete întrerupte sau reînnodate. Voi v-ați învățat lecția de iubire?



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri