16 Februarie 2016 publicat în Psihologie 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Felul cum ne exprimam nu afecteaza doar modul cum altii ne percep, acest lucru are potentialul de a ne influenta comportamentul.

Doar daca vei inlocui un cuvant cu un altul, vei putea face o mare diferenta cu privire la modul cum faci fata vietii si telurilor pe care le ai.

Bernard Roth, profesor de inginerie la Standford arata in cartea sa, „The Achievement Habit”(Obiceiul Succesului) ca doar cateva schimbari la modul cum ne folosim limbajul, poate produce schimbari semnificative si putem avea mai mult succes:

Foto: Pixabay

1. Inlocuieste „dar” cu „si”:

Ai putea sa fii tentata sa spui: „Vreau sa merg la film, dar am de lucru.” In loc de aceasta exprimare, Roth ne sugereaza sa folosim „Vreau sa merg la film si am si de lucru.”

Cand folosesti cuvantul „si”, creierul tau este preocupat de ambele parti ale propozitiei si astfel te va ajuta sa gasesti solutii pentru ambele situatii: poate vei reusi sa vezi un film mai scurt in aceeasi seara; poate vei delega o parte din munca ta, sau te vei mobiliza sa termini in timp util.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 lecturi secrete pentru introvertiți Screeningul cancerului de prostată: Testul Stockholm3 îmbunătățește diagnosticarea cu 22% și reduce necesitatea biopsiilor cu 76 Pictorița care a pictat spiritul unei epoci, Cecilia Cuțescu-Storck, prima femeie profesor la o universitate de artă de stat din Europa

2. Inlocuieste „trebuie sa” cu „vreau sa”:

Roth ne recomanda un exercitiu mintal simplu: Data viitoare cand iti vine sa spui in minte „Trebuie sa” cu „vreau sa”. „Acest exercitiu este foarte eficient in a-i ajuta pe oameni sa inteleaga ca fiecare lucru, chiar si cele neplacute – sunt de fapt ceea ce ei au ales”, spune Ruth. In plus, aceasta atitudine ne da mai multa disponibilitate spre a face lucruri si creeaza mai mult spatiu ca noi sa fim mai eficienti.

Ambele strategii au la baza un concept care ne ajuta sa rezolvam mai usor diverse probleme si care se numeste „designul gandirii” pe care o folosesc si oamenii de stiinta. Este un mod de a-ti provoca gandirea automata si de a vedea lucrurile din alta perspectiva. Si cand experimentezi astfel cu limbajul, observi ca nimic nu este de nerezolvat, asa cum pare si ca tu ai mai mult control asupra vietii tale, decat credeai inainte.

Culorile Maramureșului se văd la Iași! Din 13 noiembrie, se deschide o expoziție dedicată pictorului Traian Bilțiu-Dăncuș Perșii. Epoca Marilor Regi, o istorie originală a primei superputeri a lumii 6 cărți must read pentru adolescenți despre prima iubire

Iti recomandam si:

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Top 6 obiceiuri care iti complica viata mai mult decat iti imaginezi

Un articol via Businessinsider.in

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri