1. Fa pauza dupa ce ai pus o intrebare pentru care vrei un raspuns elaborat.
Daca ai o conversatie cu cineva, iar aceasta persoana iti raspunde doar partial la ceea ce spui, pastreaza tacerea si mentine un contact vizual. Va simti o presiune implicita de a elabora asupra raspunsului sau, in timp ce se mai gandete. Se va simti sub presiune si va vrea sa scape de stanjeneala, vorbind.
2. Priveste picioarele oamenilor in timpul unei conversatii, ca sa iti dai seama daca sunt interesati cu adevarat.
Pentru ca in mod constient, oamenii vor sta cu varfurile picioarelor indreptate intr-o alta directie atunci cand nu ii intereseaza persoana cu care stau de vorba sau subiectul discutiei, si cu varfurile inspre persoana cu care discuta, atunci cand sunt interesati de aceasta si/sau de discutia pe care o au impreuna.
Foto: Flickr; Penn State
Foto homepage: Pixabay
3. Arata-te bucuros si entuziasmat atunci cand intalnesti o persoana pe care ai vrea sa o cunosti mai bine.
Data viitoare cand va veti intalni, iti va raspunde in aceeasi maniera.
De ce? Pentru ca emotiile sunt contagioase intr-o anume masura. De exemplu, este cam greu sa fii suparat atunci cand esti inconjurat de oameni veseli. Oamenii au tendinta de a raspunde deci, la impulsurile emotionale pe care le primesc de la ceilalti.
4. Cand cineva s-a infuriat pe tine, pastreaza-ti calmul. Acea persoana va deveni chiar mai furioasa si mai apoi se va simti stanjenita.
Oricat de greu ar fi, incearca sa iti pastrezi calmul atunci cand cineva tipa la tine si te abuzeaza. Discrepanta dintre reactia lor si calmul tau ii va face intr-adevar sa se infurie si mai tare, dar acest lucru le va provoca si sentimentul de rusine mai tarziu.
5. Incalzeste-ti palmele inainte de a da mana cu cineva.
Fie ca te afli intr-o situatie de afaceri sau romantica, este indicat sa iti incalzesti mainile inainte de a da mana cu cineva care te intereseaza. Mainile uscate si calde inspira incredere; mainile umede calde/sau reci inspira nervozitate.
Citeste mai departe>>>
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural