Daca ar fi sa dati un singur sfat parintilor care cresc copii de 4, 5 sau 6 ani, care ar fi acela?
Bucurati-va de aceasta experienta. Bucurati-va de fiecare minut din ea. Fiti alaturi de copiii vostri. Experimentati alaturi de ei. Implicati-va caci nu veti mai putea niciodata sa traiti aceste momente din nou. Este o calatorie minunata si, cand vor fi mari si diferiti, iti vei aminti de aceste timpuri ca fiind cele mai magice. (Elizabeth Kilbey)
Elizabeth Kilbey este specialist clinic in psihologia pentru copii ce lucreaza atat cu familii, cat si cu copii pentru a-si gestiona comportamentul si a dezvolta obiceiuri de viata pozitive. intr-un articol scris si publicat pe Telegraph.co.uk, psihologul ne prezinta lucrurile esentiale si vitale pe care trebuie sa le stim despre dezvoltarea emotionala a copiilor de 4, 5 si 6 ani. Prin urmare, daca aveti acasa un micut aflat la una dintre aceste frumoase varste, va recomandam din toata inima sa cititi acest articol al psihologului Elizabeth Kilbey :
Ai un copil de 4, 5 sau 6 ani? Afla de la psihologul Elizabeth Kilbey ce ar trebui sa stii despre fiecare varsta in parte:
via Telegraph.co.uk
COPIII LA VARSTA DE 4 ANI
Aceasta varsta este despre a-ti gasi locul in aceasta lume mare, este de parere dr. Elizabeth Kilbey, iar aceasta lume mare include si lumea sociala. La aceasta varsta, copiii inca fac tranzitia de la acasa la o viata mai independenta, in afara familiei/ caminului. Asa ca au nevoie de mult spriijn, dar si de multe oportunitati pentru a experimenta pe cont propriu si a face greseli.
Totul este despre joaca.
Foto: Romrodphoto / Shutterstock
Copiii in varsta de 4 ani sunt construiti sa se joace, acesta este modul in care ei invata si exploreaza mediul inconjurator. Asa ca ofera-le mult timp si multe oportunitati de a se juca.
Este timpul sa fie interesati de ceilalti.
Incurajeaza-ti copiii sa isi largeasca orizontul de joaca si ideile lasandu-i sa se joaca cu altii si lasandu-i pe altii sa se joace cu ei. Este primul si cel mai important pas pe care il poti face pentru a-ti ajuta copilul sa isi dezvolte relatiile sociale.
Este bine sa vorbesti cu copilul tau.
Limbajul si abilitatile de comunicare sunt vitale in toate aspectele vietii, insa sunt cruciale cand incerci sa construiesti relatii cu ceilalti. Ajuta-ti copilul sa isi dezvolte abilitatile de comunicare vorbind cu el pe cat de mult cu putinta si incurajandu-l sa vorbeasca cu tine si sa iti explice ideile si sentimentele sale.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural