12. Inteligenta emotionala – obicei bun: Nu cauti perfectiunea
Oamenii inteligenti emotional nu cauta perfectiunea, fiindca ei stiu ca aceasta nu exista. Prin natura, oamenii sunt failibil. Cand perfectiunea este scopul tau, ramai cu o permanenta senzatie de disatisfactie si sfarsesti prin a nu a avea niciodata satisfactie si implinire.
13. Inteligenta emotionala – obicei bun: Apreciezi ceea ce ai
Oamenii inteligenti emotional stiu sa se bucure de aspectele pozitive ale vietii lor si isi iau mereu momente pentru a le celebra. Un stiudiu de la Universitatea din California a aratat ca oamenii care cultiva o atitudine de apreciere pentru ceea ce au bun in viata lor, oricat de mic sau mare, au nivel de energeie mai ridicat, o stare generala de bine si o stare de sanatate mai buna.
Foto: Pixabay
14. Inteligenta emotionala – obicei bun: Dormi destul
Pare surprinzator, dar inteligenta emotionala vine la pachet si cu un somn odihnitor si suficient, adaptat organismului. Atunci cand dormi, creierul tau se regenereaza, inregistreaza sau scapa de memoriile de peste zi, ceea ce provoaca visele, asa incat te trezesti cu mai multa claritate si odihna. Oamenii inteligenti emotional stiu sa aiba grija de ei insisi, asa incat isi asigura mereu timpul necesar pentru un somn odihnitor. Somnul este o prioritate pentru ei.
15. Inteligenta emotionala – obicei bun: Iti controlezi gandurile negative
Cu cat ruminezi mai mult asupra unor ganduri negative si faci acest lucru inconstient, cu atat mai multa putere dai acestor ganduri. Persoanele inteligente emotional stiu sa separe gandurile lor de fapte, pentru a scapa de ciclul gandurilor negative si se pot muta mai usor catre o noua perspectiva si ganduri mai fructuoase.
Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la news-letterul Garbo
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară