10 Februarie 2017 publicat în Psihologie 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In momentul in care emotiile se acumuleaza in fiinta noastra, din cauza unei atentii sporite si a timpului indelungat de mentinere a agitatiei mentale, acestea se defuleaza prin stari de anxietate, atacuri de panica sau prin depresie. Aceste tulburari apar deoarece organismul nostru are nevoie, conform instinctului de supravietuire, sa gaseasca un mod, fie si fortat, de a descarca ceea ce este periculos pentru sanatatea noastra.

4. Nesiguranta – apare atunci cand ne lipsesc certitudinile (real sau imaginar) sau cand ne pierdem increderea in capacitatiile noastre

“Persoanele nesigure (cu incredere scazuta in sine), pun totul sub semnul intrebarii, raman in tipare vechi de comportament si gandire, pentru ca au fost ”testate” de altii, au o capacitate scazuta de discernamant si cauta confirmari de la ceilalti pentru fiecare pas pe care-l fac. Nesiguranta se manifesta in planul fizic la nivelul stomacului, genunchilor, gleznelor, coloanei vertebrale, umerilor, gatului (daca este legata de credinta ca ar putea spune ”prostii”)”, considera specialistul.

5. Rusinea – declansata de credinta legata ca parerea celorlalti este decisiva pentru a fi validat ca om in toate aspectele vietii

“Cei care traiesc sentimente de rusine simt ca ceilalti ii judeca, ca nu sunt suficient de buni, puternici, inteligenti, informati, etc. Prin aceasta atitudine ei pun pur si simplu puterea lor interioara in mainile celorlalti. Rusinea afecteaza pielea, stomacul, picioarele sau coloana vertebrala”, declara psihologul Laura Maria Cojocaru.

Psihoterapeutul si trainerul NLP crede ca, atunci cand boala decide sa se manifeste in corpul nostru ca un avertisment pentru a schimba modul de gandire, cel mai sigur si util lucru pe termen lung este sa mergem pe firul timpului pentru a schimba perceptia si emotia din acel moment care a declansat boala. Una dintre cele mai eficiente metode de a descarca emotiile este lucrul cu linia timpului propus de neuro-programarea lingvistica (NLP), procedeu denumit Timeline therapy.

Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire”, este psihoterapeut si trainer in programare neouro-lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 6 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica si terapii florale Bach. De peste 7 ani ghideaza oamenii, atat in sedinte individuale, cat si de grup, si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri