6 Aprilie 2017 publicat în Psihologie 271 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
De ce ne doare cand cineva drag ne trateaza cu raceala si nu poate sau nu vrea sa ne dea atentie? De ce ne doare atunci cand simtim o separare afectiva de o persoana draga? Cand aceasta nu poate sau nu vrea sa ne mai dea atentie, cand nu ne suna sau nu raspunde, cand se intoarce cu spatele sau nu comunica, cand conversatiile se transforma in tacere sau tensiune?

Sunt oameni care vor activa din nou si din nou acel instinct de supravietuire si acea frica. Sa nu primesti un telefon mult asteptat de la o persoana draga poate sa te arunce intr-o anxietate si o lipsa de coerenta pe care nu ti-o poti explica.

Dar in tine s-a arhivat de multa vreme credinta si frica “de moarte”. Frica ca iti va fi sistata hrana afectiva, ca nu ai sa mai fii ingrijit, protejat si dorit. Este aceeasi frica pe care o traiai acum multi, multi ani, o frica care te indeparteaza de ratiune si te indurereaza profund.

Ai observat vreodata ce tip de relatii si legaturi afcetive au oamenii din jurul tau? Te-ai intrebat de ce prietena ta cea mai buna e poate mult mai relaxata decat tine daca cu o seara inainte s-a certat cu sotul sau iubitul in timp ce pe tine orice incident te devasteaza?

Daca relatiile tale intime iti creeaza multa durere, daca orice forma de indepartare pe care o simti din partea cuiva drag este o adevarata drama pentru sufletul tau, daca nu poti gestiona cu maturitate relatiile pe care le ai si iti este teama realmente ca persoana sau persoanele pe care le iubesti vor pleca la un moment dat din viata ta, iar aceasta teama te paralizeaza, fara sa iti lase vreo urma de speranta si optimism pentru ceva mai bun, atunci cu siguranta ai deschise niste rani emotionale profunde si e momentul cand trebuie sa constientizezi ca, impreuna cu un specialist, le poti vindeca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Citate despre mame: Cele mai frumoase cuvinte și mesaje inspiraționale care surprind dragostea infinită a unei inimi de mamă Dacă ai reuşit în viaţă, nu te agăţa de nereuşitele altuia. Curăţă ograda ta, bucură-te de curăţenie şi lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus Pusee de creștere la bebeluși: Ce să aștepți și cum să oferi suport

de Iulia Sima

foto: By StepanPopov/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri