16 Mai 2017 publicat în Psihologie 29 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Psihologii atrag atentia parintilor si profesorilor sa se informeze asupra resurselor pe care le au la dispozitie pentru a-si ajuta copiii, invatand sa recunoasca in primul rand semnele bullying-ului.

Cyberbullying - traume pe internet

Mai mult, in contextul raspandirii accesului la internet la varste tot mai mici, specialistii atrag atentia asupra celui mai recent fenomen de hartuire prin intermediul tehnologiei - cyberbullying. Statisticile arata ca 6 din 10 tineri vor experimenta cyberbullying in viitorul apropiat.3

“246 de milioane de copii la nivel global sunt anual victime ale bullying-ului. Romania se afla din pacate pe harta cyberbullying-ului pe primul loc in Europa, cu o incidenta a fenomenului de 37.3%4. inca de mici, copiii au conturi de mail, facebook si youtube. Toate aceste canale sunt surse sigure de bullying. Parintii trebuie sa se implice in viata online a copilului, iar cei mici trebuie sa inteleaga puterea cuvintelor online. Prin aceasta campani, ne propunem sa spunem DA bullying-ului: DA constientizarii, DA interventiei, DA implicarii“, spune Ana Maria Diceanu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară Raffy, artista cu succes în muzica din Italia, lansează piesa : Dorul mă doare Drogurile le promit fericirea. Dar le-o fură!

Psihologii atrag atentia parintilor si profesorilor sa se informeze asupra resurselor pe care le au la dispozitie pentru a-si ajuta copiii, invatand sa recunoasca in primul rand semnele bullying-ului.

Despre bullying

Potrivit specialistilor, bullying-ul reprezinta un fenomen de hartuire, tachinare cu scopul de a-l umili pe celalalt. Este o actiune constienta si voluntara, repetitiva care poate aduce victimei rani emotionale si scaderea increderii in propria persoana, dar si in mediu.

Studiile arata ca victimele fenomenului de bullying resimt efecte precum depresie, insingurare, anxietate, scaderea respectului de sine, au rezultate slabe la scoala si chiar dezvolta ganduri suicidale. De altfel, resimt si consecinte fizice, printre care dureri de stomac, de cap, tulburari de apetit si insomnii. Cele mai recente cercetari arata ca pasivitatea adultilor amplifica fenomenul in randul tinerilor.

DESCHIDEM ȘCOALA pentru al patrulea an: ore de română și matematică, consiliere psihologică și săli de clasă echipate digital pentru elevii din medii vulnerabile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri