18 Mai 2017 publicat în Psihologie 81 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Renee Jain este o specialista care si-a dedicat cariera intelegerii comportamentului copiilor. Ea ii ajuta pe parinti sa gaseasca strategii mai bune de a se intelege cu cei mici.

Fraze cheie pentru parinti - Psihologia copilului

13. In loc de: De cate ori sa iti repet acelasi lucru???

Incearca asa: Vad ca nu m-ai auzit de prima data. Ce-ai spune daca mi-ai sopti inapoi ce ti-am zis?

Determinandu-l pe copilul tau sa repete ceea ce aude, iti intareste mesajul. Varierea volumului adauga o nota de amuzament cererii tale.

14. In loc de: Nu te mai eschiva de la ceea ce ai de facut!

Incearca asa: Este prea greu pentru tine sa faci acest lucru acum? Haide sa luam o pauza si sa revenim peste 17 minute.

Cercetatorii au gasit o formula a productivitatii – adica sa lucram pentru 52 de minute si sa facem pauza 17. Sa faci o pauza de la o activitate care te streseaza, pentru ca mai apoi sa revii asupra ei, aduce mai mult focus si productivitate. Acelasi concept se aplica temelor, activitatilor sportive sau repetitiilor la pian.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Autoreglarea la copii – ce este si cum o putem incuraja Toate ușile ti se vor deschide, atunci când vei înțelege că toate lucrurile se întâmplă la momentul potrivit Sarcina și bolile de inimă și vase

Foto: Pexels

15. In loc de: Mergi in camera ta acum!

Incearca asa: Voi sta chiar aici langa tine pana cand esti gata de o imbratisare.

Ceea ce trebuie sa inteleaga foarte clar parinti, este ca izolarea le transmite copiilor ca este ceva in neregula cu ei. Cand sunt izolati, ei cred ca vor fi parasiti si aceasta este o trauma. Prin aceasta atitudine, copiii sunt asigurati ca vei fi intotdeauna acolo pentru ei.

16. In loc de: Ma faci de rusine!

Incearca asa: Haide sa mergem mai de-o parte sa vedem despre ce este vorba.

Aminteste-ti ca ceea ce face copilul tau nu este despre tine. Este vorba despre el si sentimentele sale. Iesind din acea situatie, tu intaresti ideea ca voi doi sunteti o echipa, fara a atrage atentia asupra comportamentului sau.

17. In loc sa iti dai ochii peste cap cand copilul tau face ceva gresit..

Incearca asa: Mentine contactul vizual cu copilul tau, aminteste-ti cele mai mari calitati ale sale si ofera-i un zambet compasiv.

10 Metode ca să faci față provocărilor unui copil capricios Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele frumusetii autentice alaturi de Teoxane Citate celebre despre iubire. Dă mai departe aceste cuvinte emoționante de la marii gânditori și scriitori ai lumii

E bine sa prcatici acest obicei de a vedea calitatile copilului tau.

18. In loc de: Esti imposibil!

Incearca asa: Ai un moment dificil. Haide sa il rezolvam impreuna.

Intotdeauna, intotdeauna separa comportamentul copilului de copil si faceti echipa pentru a gasi o solutie la ceea ce il supara.

19. In loc de: Inceteaza sa mai tipi!

Incearca asa: Eu am sa ma prefac ca suflu in lumanari de tort. Vrei sa faci acest lucru cu mine?

Respiratia profunda si organizata te ajuta sa iti aduci corpul intr-o stare de calm. Daca alegi o metoda jucausa pentru a incuraja acest exercitiu de calmare, copilul va fi mai cooperant. Pentru copiii mai mari, poti sa incerci spunandu-le sa respire ca Darth Vader.

20. In loc de: Ma calci pe nervi!

Incearca: Incep sa ma enervez foarte tare din cauza ta asa incat am sa ma retrag aici ca sa ma calmez.

Invatat-ti copilul sa isi defineasca si stapaneasca emotiile, modeland acest lucru in timp real.

Cum putem să înțelegem mai bine rostul momentelor dureroase din viața noastră De ce sunt administrate vaccinurile la o varsta atat de frageda? | Intrebari frecvente Manice: “Fiecare detaliu a fost gândit cu atenție, iar funda, ca element central, aduce un plus de eleganță și unicitate”

21. In loc de: Eu nu mai am nimic de zis!

Incearca: Te iubesc. Am nevoie sa intelegi ca nu este ok sa____. Este ceva ce tu ti-ai dori sa inteleg si eu la randul meu?

22. In loc de: Am ajuns la capatul rabdarii!

Incearca asa: Daca verdele inseamna calm, galben inseamna frustrare si rosu furie, eu am aflu in „zona galben”. Tu ce culoare esti? Ce putem face sa ne intoarcem la verde?

Dandu-le copiilor aceasta posibilitate de a exprima vizual ceea ce simt ii ajuti sa isi schimbe reactia mult mai usor.

23. In loc de: Inceteaza cu "Nu-ul"!

Incearca asa: Inteleg ca nu vrei acest lucru. Haide sa aflam cum putem sa facem acest lucru diferit.

Constientizand la randul tau „nu-ul” copilului, aplanezi situatia. Mai degraba decat sa te certi cu ba da/ ba nu, schimba focusul inspre viitor.

Un articol via www.positive-parents.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri